Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Încercați acest ceai calmant din semințe de fenicul care vă va ajuta cu problemele digestive, vă va tăia pofta de mâncare și vă va reduce drastic riscul de apariție a unor boli care vă scurtează...
Pe lângă numeroasele sale utilizări culinare, feniculul și semințele sale oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate având efecte antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene. Atât semințele cât și leguma în sine conțin: fibre, vitaina C, calciu, fier, magneziu, potasiu și mangan.
Ceaiul făcut din semințe de fenicul zdrobite este bun pentru indigestie și crampe. În Roma antică, un extract din rădăcină de fenicul era chiar prescris ca tratament pentru cataractă.
Semințele de fenicul (Foeniculum vulgare) sunt deosebit de bogate în ulei esențial (conține 87 de compuși volatili, printre care antioxidanți polifenolici, acid rosmarinic, acid clorogenic, quercetină și apigenină) care ajută la ameliorarea flatulenței, dar mai important, scad riscul de boli de inimă, obezitate, cancer, boli neurologice și diabet de tip 2 (link direct studiu).
Mai mult, peste 28 de compuși au fost identificați în semințele de fenicul, inclusiv anetol, fenchonă, metil chavicol și limonen. Dintre ele, anetolul, spre exemplu, are proprietăți anticancerigene, antimicrobiene, antivirale și antiinflamatoare (link direct studiu) și e indicat în multe boli cronice (link direct studiu).
Ba mai mult, semințele de fenicul taie pofta de mâncare după cum arată un studiu (link direct studiu)
Zdrobiți ușor o linguriță și jumătate de semințe de fenicul (cu spatele unei linguri), apoi puneți-le într-o strecurătoare de ceai cu plasă într-o ceașcă. Se toarnă peste ele o cană de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 5-7 minute înainte de a bea.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.