Oțet de usturoi și mere: combinație neașteptată, dar benefică pentru organism. Rețetă
Natura ne-a dăruit diverse alimente care au o sumedenie de beneficii pentru sănătate. Usturoiul este unul dintre ele, iar în combinație cu oțetul de mere, devine un remediu miraculos pentru numeroase probleme de...
Înainte de a dezvălui rețeta pe bază de usturoi și oțet de mere, câteva detalii despre beneficiile acestor ingrediente-minune.
Usturoi: Are proprietăți antiinflamatorii și imunomodulatoare, care au făcut obiectul unui studiu, publicat în Journal of Immunology Research. De asemenea, oferă o protecție potențială pentru sistemul cardiovascular, datorită capacității sale de a reduce colesterolul, așa cum a fost evidențiat în acest studiu. Alicina pe care o conține usturoiul are o activitate antimicrobiană și antibacteriană semnificativă împotriva unei multitudini de bacterii, așa cum s-a afirmat în această analiză. Ca bonus, acest ingredient previne boala ficatului gras non-alcoolic, potrivit unui studiu randomizat, publicat de Advanced Biomedical Research.
Oțet de mere: Ajută la combaterea obezității și la reducerea inflamației. Într-un studiu, acest ingredient a redus aportul alimentar al rozătoarelor obeze și le-a modificat microbiota intestinală, reducând, în același timp, oxidarea și inflamația ficatului. În plus, așa cum subliniază acest studiu, oțetul de mere are activitate antimicrobiană atunci când este adăugat la un program alimentar.
Pentru rețetă, ai nevoie de:
450 g usturoi curățat
½ litru de oțet de mere
2 frunze de dafin
1 lingură de oregano
2 linguri de ulei de măsline
6 boabe de piper negru
½ pahar de apă
Pune apa, uleiul de măsline, oregano, frunzele de dafin și boabele de piper într-o cratiță și gătește-le până la fierbere.
Adaugă usturoiul curățat și fierbe încă trei minute, apoi oprește focul și lasă să se răcească.
Toarnă amestecul în borcane de sticlă, sterilizate în prealabil.
În cele din urmă, adaugă oțetul de mere.
Amestecă bine ingredientele și păstrează la frigider.
După cinci zile, marinada poate fi adăugată la salate, sandvișuri sau alte feluri de mâncare.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
