Pâine de ovăz, rețetă cu puține CALORII. Excelentă pentru pierderea în greutate și scăderea tensiunii arteriale

Unul dintre cele mai sănătoase cereale din lume, ovăzul este fabricat din cereale integrale fără gluten, bogate în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți necesari pentru buna funcționare a organismului. O ide...
Pâinea de ovăz este foarte hrănitoare și conține mai puține calorii decât cea de grâu.
De ce făina de ovăz este bună pentru tine?
1. Conține mulți antioxidanți
Avenantramidele și acidul ferulic sunt oxidanți benefici pentru sănătate. Potrivit unui studiu, avenantramidele ajută la scăderea tensiunii arteriale prin creșterea producției de oxid nitric.
2. Reduce colesterolul rău
Potrivit unui studiu, fibrele solubile ale ovăzului au redus nivelul de colesterol rău, precum și al colesterolului total, în special la pacienții diabetici.
3. Ajută la scăderea zahărului din sânge
Datorită conținutului său de fibre beta-glucan solubile, ovăzul ar îmbunătăți sensibilitatea la insulină, așa cum s-a menționat în acest studiu, și ar reduce nivelul zahărului din sânge.
4. Ajută la pierderea în greutate
Deoarece este sățios, ovăzul este foarte bun, dacă vrei să slăbești. În plus, ovăzul are meritul de a reduce obezitatea. Drept dovadă, acest studiu demonstrează că topește grăsimea abdominală.
5. Scade riscul de accidente cardiovasculare
Potrivit unui studiu, făina de ovăz este asociată unui risc mai mic de revascularizare și accidente cardiovasculare adverse. Acest lucru s-ar datora unui control mai bun al lipidelor.
6. Ar putea combate constipația
Un studiu indică faptul că tărâțele de ovăz ar reduce constipația mai ales la vârstnici, limitând nevoia de a folosi adesea laxative.
Dacă te-ai convins de calitățile nutritive ale acestei cereale, nu ezita să o introduci în dieta zilnică.
Rețetă pâine de ovăz
Ai nevoie de
• 300 g faină de ovăz
• lapte de migdale
• 60 g iaurt grecesc
• 2 ouă
• 2 plicuri de praf de copt
• 1 mână de semințe la alegere
• 1 vârf de sare
Mod de preparare
Începe prin preîncălzirea cuptorului la 220 °. Amestecă făina de ovăz, sarea și praful de copt într-un castron. Apoi adaugă ouăle, laptele de migdale, iaurtul și amestecă totul bine.
Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară semințe la alegere și coace pâinea timp de 30, până la 35 de minute, verificând din când în când dacă este făcută.
-
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.