Patru alimente consumate la micul dejun care încetinesc metabolismul. Nu le mai mânca niciodată

Patru alimente, consumate la micul dejun, încetinesc metabolismul, în loc să-l accelereze.
Majoritatea oamenilor consumă alimente greșite la micul dejun, iar consecințele se văd pe siluetă. Imediat ce iei o înghițitură din băutura ta preferată sau o bucățică dintr-un corn cu ciocolată, organismul începe să producă energie din substanțele care vin cu alimente. Acest proces se numește metabolism.
Metabolismul este un fenomen despre care se discută aproape întotdeauna împreună cu pierderea în greutate și controlul greutății. Dacă nu știm să menținem metabolismul la un nivel adecvat, nu vom putea slăbi.
Kombucha, unul dintre probioticele ideale. Cui îi este contraindicat și de ce
Una dintre cele mai bune modalități de a-ți ajuta metabolismul este să ai o dietă sănătoasă și să consumi alimentele potrivite la micul dejun.
Unele persoane, mai ales cele obsedate de dietele nesănătoase, cred că săritul peste micul dejun este o idee foarte bună și chiar le accelerează metabolismul. Cu toate acestea, acest lucru este foarte departe de adevăr.
Metabolismul este ca un foc într-un șemineu. Mai întâi îl aprinzi, apoi la fiecare două ore trebuie să adăugi mai multe lemne de foc pentru a-l menține. Așa că în fiecare dimineață ar trebui să începi ziua cu un mic dejun bogat în fibre și proteine și puțini carbohidrați.
Nu începe micul dejun doar cu carbohidrați. Evită creșterea nivelului de zahăr din sânge dacă dorești să nu mănânci în exces.
Deși corpul are nevoie de carbohidrați pentru a obține energie, la micul dejun trebuie să consumi mai multe proteine. Proteinele te vor ajuta să te simțiți sătul o perioadă ai mare de timp. Prin urmare, consumă, mai întâi proteine, fibre și, apoi, carbohidrați. Acesta este planul perfect pentru micul dejun.
Nu consuma fulgi de porumb la micul dejun: Fulgii de porumb sunt cea mai proastă idee pentru micul dejun, deoarece sunt plini de zahăr.
Se știe că zahărul adăugat, în special în sucurile ambalate și fulgii de porumb, încetinește metabolismul, îți face poftă de gustări după micul dejun și promovează creșterea în greutate.
Unt sau margarină, diferențe și asemănări. Care este mai sănătos, de fapt
Un alt obicei nesănătos pentru micul dejun este lipsa de apă. Nu uita că ceașca de cafea de la micul dejun nu este apă. Organismul are nevoie de lichide curate în cantități suficiente, așa că încearcă să bei un pahar cu apă curată înainte de micul dejun.
O mâncarea rapidă și dulce, consumată la micul dejun, este un stres pentru metabolism. Așa că nu încercă să consumi, la micul dejun, produse de patiserie. Mai bine trezește-te devreme și pregătește o omletă plină de proteine.
BONUS. Ce să faci ca să îmbătrânești frumos. Cum contribuie alimentația și obiceiurile la trecerea anilor
Ce să faci ca să îmbătrânești frumos, iar trecerea anilor să nu lase urme adânci. Ce să faci ca să îmbătrânești frumos fără ca timpul să își lase amprente adânci asupra aspectului și sănătății tale poți afla din rândurile de mai jos. De multe ori vârsta cronologică nu pare aceeași cu vârsta biologică. Când ești întrebat câți ani ai, probabil răspunzi în funcție de numărul de ani care au trecut de când te-ai născut. Aceasta ar fi vârsta ta cronologică.
Dar poate medicul dumneavoastră sau alte persoane vă pot spune că aveți aspectul fizic al unui tânăr de 30 de ani. Aceasta ar fi considerată vârsta ta biologică, indiferent de câți ani în urmă te-ai născut.
Vezi și: Dușul, necesar dar cu limitări. De câte ori pe săptămână este indicat să ne spălăm
Vârsta ta cronologică va fi întotdeauna un număr ușor de determinat, în timp ce vârsta ta biologică depinde de o serie de variabile care se pot schimba în mod continuu.
Ce este îmbătrânirea cronologică
Vârsta ta cronologică este perioada de timp care a trecut de la data nașterii. Este vârsta ta în termeni de ani, luni, zile etc. Acesta este modul principal în care oamenii își definesc vârsta.
Este, de asemenea, un factor de risc primar pentru boli cronice, mortalitate, și orice deficiențe ale funcțiilor corporale, cum ar fi auzul și memoria, arată Healthline.
Ce este îmbătrânirea biologică
Ideea de bază din spatele îmbătrânirii biologice este că îmbătrânirea are loc pe măsură ce acumulezi treptat daune la diferite celule și țesuturi din organism. Cunoscută și sub numele de vârstă fiziologică sau funcțională, vârsta biologică diferă de vârsta cronologică, deoarece ia în considerare o serie de factori, alții decât doar ziua în care v-ați născut. Citește mai multe AICI.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.