Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Quercetina este o substanță care se găsește și în fructe, aceasta având un rol benefic asupra organismului.
Quercetina aparține unui grup de pigmenți vegetali numiți flavonoide, care sunt antioxidanți. Cercetările arată că quercitina este un compus promițător pentru a trata și preveni anumite boli.
Quercetina are ca beneficii contribuția la protejarea împotriva bolilor de inimă și a cancerului. Această flavonă poate ajuta, de asemenea, la stabilizarea celulelor care eliberează histamina în organism, având, astfel, un efect antiinflamator și antihistaminic.
Studiile arată că quercetina poate trata diabetul. Această substanță fitochimică naturală crește efectul de sensibilizare la insulină prin stimularea proliferării celulelor, îmbunătățind metabolismul.
”Quercetina și derivații săi sunt fitochimicale naturale cu efecte bioactive promițătoare. Efectele antidiabetice, antiinflamatorii, antioxidante, antimicrobiene, anti-Alzheimer, antiarthritice, cardiovasculare și de vindecare a rănilor ale quercetinei au fost investigate pe larg, precum și activitatea sa anticancerigenă împotriva diferitelor linii celulare canceroase a fost raportată recent”, arată studiul publicat în National Library of Medicine.
Conform Departamentului de patologie și diagnostic de la Universitatea Verona din Italia, elementele componente ale quercetinei au proprietăți antivirale, antimicrobiene, antiinflamatoare și antialergice.
Studiile arată că alimentele care conțin quercetina pot contribui la gestionarea mai multor afecțiuni inflamatorii, inclusiv boli cardiace și circulatorii, alergii, infecții, simptome ale unor boli autoimune precum artrita. Tot datorită puternicului său rol antioxidant, quercetina s-a dovedit că reduce efectul stresului oxidativ asupra organismului și, datorită acestui fapt, întârzie îmbătrânirea. De asemenea, quercetina contribuie la reglarea răspunsului imunitar la factorii externi de stres.
Vezi și: Polipoza colonică, semnalul care anunță cancerul de colon. La ce trebuie să fii atent
Există unele alimente care au un conținut mai ridicat de quercetină. Printre acestea, se numără:
- Ceapa roșie
- Mere
- Struguri
- Fructe de pădure
- Broccoli
- Citrice
- Cireșe
- Ceaiul verde și negru
- Cafea
- Vinul roșu
- Capere
- Ardei
- Legume cu frunze verzi, inclusiv spanac sau kale
- Cacao
- Cereale integrale
- Sparanghel
- Ulei de măsline
- Leguminoase
- Unele plante precum salvia sau ginko biloba
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.