Cinci lucruri pe care să le cumperi pentru a fi mai fericit. Lecția miliardarului Warren Buffett
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Îmbătrânirea este naturală, dar asta nu înseamnă că nu poate fi accelerată sau încetinită. În cazul de față vă prezentăm alimente sau băuturi care vă îmbătrânesc...
Dacă vreți să nu îmbătrâniți înainte de vreme, adică prematur, nu consumați:
Mâncarea picantă îți face vasele de sânge să se umfle și chiar să se rupă, ducând la apariția unor urme violete pe față. Dacă aveți rozacee - frecvent întâlnită la femei după menopauză - căldura produsă de condimente poate declanșa o erupție. De asemenea, vă crește temperatura corpului, astfel încât transpirați pentru a vă răcori. Când transpirația se amestecă cu bacteriile de pe piele, aceasta poate provoca erupții, infecții și pete.
Cu cât consumați mai multe băuturi răcoritoare sau energizante, cu atât celulele din țesuturile dvs. îmbătrânesc mai repede. În plus față de acidul pe care-l conțin, au mai multe calorii și au adăugat zahăr – unele chiar 7-10 lingurițe la 350 ml - decât orice altă băutură. Combinat cu bacteriile din gură, acel zahăr formează, de asemenea, acid care distruge smalțul dinților și produce cariile, duce la obezitate și un risc mai mare de accident vascular cerebral și demență.
O cină congelată, o conservă sau o mâncare făcută de-a gata și cumpărată de la magazin pot conține jumătate sau chiar mai mult din cantitate zilnică recomandată de sare. Când consumați prea multă sare, beți mai multe lichide decât în mod normal și să vă „inundați” la propriu rinichii. Orice apă în plus se va deplasa și depune în locuri din corpul care au mai puțină sare, cum ar fi fața, mâinile și picioarele.
Că alcoolul deshidratează nu e un secret. Dar acest lucru are un impact mare asupra organismului. Natural, embrionul uman conține 90% apă, apoi la naștere organismul conține 70%, iar la vârsta de un an, ajunge la 65%. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, conținutul de apă al organismului scade, dar se va menține între anumite limite: 66%-55%. Orice deshidratare de fapt accentuează acestă pierdere. Or, în piele conținutul de apă e de circa 73%, iar în mușchi între 73 și 77%. Când nu beți suficientă apă, pielea arată și se simte uscată și apar ridurile.
Carnea procesată, cum ar fi slănina, cârnații, șunca, salamurile și parizerul sunt afumate, sărate și conțin conservanți, astfel încât să dureze mai mult fără să se strice. Este ceea ce o face în egală măsură delicioasă și periculoasă. Conservanții provoacă inflamații care vă pot afecta ccorpul. Puțină inflamație este bună: vă ajută celulele să se vindece. Prea multă, însă, poate provoca boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet.
Diferența dintre aluat și gogoașă este o prăjire temeinică în ulei care fierbe. Acea prăjire promovează radicalii liberi sau molecule instabile care deteriorează alte molecule din celulele organismului și adaugă ani de zile pe piele. Puteți găsi, de asemenea, radicali liberi în alte alimente prăjite, cum ar fi cartofii prăjiți.
Doar pentru că nu sunt prăjite nu înseamnă că sunt automat și mai sănătoase. Produsele de patiserie, cum ar fi fursecurile și prăjiturile, au un conținut ridicat de grăsimi care înfundă arterele și îngrașă. De asemenea, conțin zahăr, care poate provoca diabet, hipertensiune arterială și cariile dentare (printre altele). Inflamația este un alt motiv pentru a sări peste produse de patiserie. Cu cât e mai puternică inflamația în organism, cu atât crește riscul de artrită, depresie, Alzheimer și unele tipuri de cancer.
Vărul chimic al zahărului de masă, siropul de porumb este bogat în fructoză, îndulcește băuturile răcoritoare și băuturile din fructe. Printre multe alte dezavantaje pentru sănătate, acesta interferează cu capacitatea corpului de a utiliza cupru, ceea ce vă ajută să produceți colagenul și elastina care vă mențin pielea sănătoasă, elastică și tânără. De asemenea, este bogat în calorii și vă pune în pericol să faceți diabet și boli de inimă. Deși este teoretic mai bună pentru organism decât îndulcitorii artificiali, agava și siropul extras din ea conține 90% fructoză, un tip de zahăr care poate fi descompus doar în ficat. Când ficatul este suprasolicitat, transformă fructoza în grăsime și produce mai mulți radicali liberi, compușii care vă afectează celulele.
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.