Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
O salată de roșii peste care ai pus câteva bucăți de brânză proaspătă de oaie sau caș reprezintă un aliat de bază în curele de slăbire. Primăvara este anotimpul indicat să consumi aceste două alimente...
Despre proprietățile brânzei cu roșii a vorbit medicul nutriționist Mihaela Bilic.
"Cașul, brânza cu gust de primăvară.
Brânza este un aliment viu, al cărei gust și conținut nutritiv depinde de tipul de lapte, de alimentația animalelor și de durata de fermentare/învechire.
Primăvara este un anotimp aparte, animalele ies la păscut în aer liber și se pot bucura de pășunile înflorite, cu iarbă proaspătă- ceea ce dă laptelui o savoare specială. Este cea mai bună perioadă pentru a profita de brânzeturile proaspete, de cașul gras și puțin sărat, plin de zer și cu gust unic. De la jumătatea lui aprilie până la începutul lui iunie aveți ocazia să vă desfătați simțurile cu această brânză fină și la capitolul consistență și la capitolul gust.
Obținut în principal din lapte de oaie, cașul este un produs specific romanesc, nu seamănă cu niciun alt tip de brânză. Primăvara, laptele este mai gras și conține suplimentar Omega 3 și fitonutrienți (betacaroten) din iarba proaspătă. Apoi, fiind vorba despre o brânză “tânără”, gustul cașului este subtil, ușor acid, iar consistența lui fermă, elastică - câteodată chiar scârție între dinți.
“Asortați-l” cu o bucată de paine cu coajă crocantă și câteva roșii dulci, pentru a obține o masă simplă și delicioasă de sezon.", a scris medicul Bilic pe Instagram.
Ziua 1
Mic dejun: un ou fiert şi un pahar cu suc de roşii
Prânz: 50 de grame de brânză şi 2 roşii
Cină: 100 de grame de piept de pui la grătar şi o salată de roşii cu 50 de grame de brânză
Ziua 2
Mic dejun: o roşie, un ou şi două felii de pâine neagră
Prânz: 2 roşii şi 50 de grame de brânză
Cină: o salată de legume din 2 roşii, 2 castraveţi, ceapă verde, salată verde, puţin ulei de măsline şi 100 de grame de brânză
Ziua 3
Mic dejun: o roşie, un ou fiert şi 50 de grame de brânză
Prânz: 2 ouă fierte, o salată de roşii cu ulei de măsline şi o felie de pâine neagră
Cină: supă cremă de roşii
Ziua 4
Mic dejun: 2 roşii, somon şi o felie de pâine prăjită
Prânz: un ou fiert, 2 roşii şi 50 de grame de brânză
Cină: o salată de legume din 2 roşii, 2 castraveţi, ceapă verde, salată verde, puţin ulei de măsline şi 100 de grame de brânză.
Ziua 5
Mic dejun: 2 roşii şi 2 ouă fierte
Prânz: salată de roşii şi castraveţi, 50 de grame de brânză şi o felie de pâine neagră
Cină: supă cremă de roşii.
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.