Dr Mihaela Bilic: pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele

Cireșele ”îngrașă teribil”, spune Mihaela Bilic. Iar asta din cauza cantității mari de zahăr pe care o au.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că pe ”un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele”. Asta se datorează cantității mari de zahăr pe care o conțin aceste fructe.
”Mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate. Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte”, afirmă medicul Mihaela Bilic.
Potrivit acestuia, ”cireașa e grea”, iar ”un kilogram de cireșe e un castron un pic mai mare”. Dr Bilic mai subliniază că dacă ”căpșunile măcar nu au risc pentru siluetă”, ”cireșele, pepenii și strugurii sunt bombă”, potrivit digi24.
Cireșele se numără printre TOP 12 legume și fructe care au cel mai mare conținut de pesticide, amintește dr Bilic într-o postare pe Facebook. Alături de aceste îndrăgite și scumpe fructe amintim: căpșuni, spanac, varza Kale, nectarine, mere, struguri, piersici, pere, ardei grași & iuți, țelină, roșii.
Dr Mihaela Bilic mai spune că pepenele roșu, care se găsește în mormane în toate piețele din țară, nu face bine la siluetă atunci când e mâncat în exces. Pentru că fructul conține circa 90% apă, la care se adaugă proteine, glucide, vitamina C și fibre, mulți au tendința, vara, să înlocuiască apa cu pepenele roșu. Consumat în cantități exagerate, pepenele roșu poate afecta ficatul.
-
-
-
-
-
De ce îți pocnește maxilarul? Cauze, semne și ce poți face imediat13.10.2025, 19:18
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Semnul de pe conservă că peștele e contaminat. Ce este codul FAO și ce număr să EVIȚI: Uite secretul pentru un pește necontaminat
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.