Cum combinăm cu cap alimentele pe care le mâncăm. Recomandări dr Bilic

alimente_93927000 Alimente sănătoase

Medicul nutriționist Mihaela Bilic face câteva recomandări despre cum pot fi recomandate anumite alimente.

Medicul Mihaela Bilic detaliază, într-o postare pe Instagram, cum pot fi cu cap alimentele pe care le consumăm.

”Cereale cu leguminoase. Din seria cum combinăm isteț̦ alimentele, vă spun despre proteinele vegetale - prezente în cereale (grâu, paste făinoase, orez, porumb), în leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte, soia, năut) și în oleaginoase (alune, fistic, migdale semințe). Spre deosebire de proteinele de origine animală (din carne, pește, ouă, brânză) care sunt complete, proteinele vegetale sunt incomplete - le lipsesc unul sau mai mulți dintre cei 8 aminoacizi esențiali. Se numesc “esențiali” pentru că nu pot fi produși de organism și trebuie aduși prin alimentație (valină, leucină, izoleucină, triptofanul, fenilalanină, metionină, lizină și treonină)”, amintește medicul Bilic.

Mai multe puteți citi pe DC News.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250