De ce simți arsuri după ce mănânci unele alimente. Soluții naturale ca să scapi de aciditate

Profesorul Dan Vodnar, care predă Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, ne spune cum se măsoară aciditatea. Specialiștii oferă soluții împotriva acidității din...
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMv Cluj, spune că aciditatea alimentelor se măsoară pe o scară de pH.
”Știați că
Aciditatea se măsoară pe o scală de pH? Aciditatea alimentelor conferă o senzație comună atunci când senzorii noștri olfactivi sau gustativi intră în contact cu oțetul sau cu sucul de lămâie. Aciditatea este măsurată pe o scală de pH cu valori cuprinse între 0-14. Soluțiile cu un pH mai mic de 7 sunt considerate soluții acide, iar cele cu pH mai mare de 7 sunt soluții bazice”, notează Dan Vodnar pe rețelele sociale.
La ce poate duce niveluri ridicate de aciditate în organism, dar și la ce soluții naturale puteți apela puteți citi mai jos.
Ce înseamnă niveluri ridicate de aciditate
Nivelurile ridicate de acid din corp - acidoza - înseamnă că organismul trebuie să compenseze și să încerce să elimine acidul. Organele care au această funcție sunt plămânii și rinichii. Însă, acidoza pune prea multă presiune asupra acestor organe și există riscul apariției de complicații grave, notează Medical News Today.
Acidoza poate apărea în cazul unor afecțiuni de sănătate, medicamente cu prescripție medicală și factori dietetici. Uneori, boala este reversibilă, însă fără tratament - poate fi fatală. Există multe cauze posibile ale nivelului ridicat de acid din organism. Și sunt mai multe tipuri de acidoză. Prima, acidoza metabolică - apare atunci când se acumulează prea mult acid în organism din cauza unei perturbări a metabolismului. Mai multe condiții de sănătate diferite pot provoca acest lucru, inclusiv: diabet, Sindromul Sjogren, diaree severă, fistulă biliară, rezistență la insulină.
Nu e întotdeauna clar dacă aceste afecțiuni provoacă acidoză metabolică sau dacă acidoza provoacă aceste afecțiuni. Aceste afecțiuni pot crea un ciclu de acidoză metabolică în creștere, care agravează apoi starea. Unii oameni care au această condiție pot avea dureri de cap și oboseală. ALte simptome întâlnite sunt: un ritm cardiac crescut, oboseală și slăbiciune, greață și vărsături, o pierdere a poftei de mâncare, confuzie.
Soluții împotriva acidității
Specialiștii susțin că atunci când ai o migrenă, te doare stomacul de la prea multă aciditate gastrică sau ai reflux, suferi de constipație, tuse și dureri în gât, poți apela la o serie de remedii naturale. Iată câteva dintre acestea:
1) Să bei zilnic un pahar de suc de rodie este bine pentru inimă și este util pentru persoanele care suferă de tensiune arterială scăzută, adică de hipotensiune.
2) Un tratament natural pentru aciditate este mestecarea câtorva frunze de busuioc după masă. Previne și refluxul și formarea ulcerelor.
3) Suptul unei bucăți de cuișoare după masă ajută la reducerea problemei acidității.
4) Un cățel de usturoi înghițit cu apă, luat pe stomacul gol, zilnic, dimineața, poate fi de ajutor în rezolvarea multor probleme stomacale și gastrice.
5) O durere de cap cauzată de căldura verii este vindecată prin consumul de suc de pepene verde. Doar un pahar de suc pe zi face minuni!Mai multe remedii puteți citi AICI.
-
-
Patru alimente delicioase care îți protejează creierul13.10.2025, 15:34
-
Testul banal din analizele de rutină care îți poate salva ficatul13.10.2025, 13:41
-
-
Soluții rapide de reabilitare totală cu 4 sau 6 implanturi13.10.2025, 10:40
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Apasă acest punct de pe mână dacă vrei să scapi de durerea de cap. Trece în câteva minute
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.