Dr. Mihaela Bilic: „Putem combina tradiția cu dieta și să ieșim fără kilograme în plus”
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, vine cu o serie de sfaturi pentru masa de Paști, ca să nu luăm în greutate după sărbători.
Dr. Mihaela Bilic spune că de pe masa de Paști nu ar trebui să lipsească verdețurile, drobul și friptura. În schimb, medicul militează pentru reducerea sau chiar evitarea consumului de alimente extrem de uleioase, precum salata de boeuf.
”Organele, și ele, prin definiție, sunt niște proteine pentru care, din punct de vedere al conținutului de grăsime, nu avem nicun stres, deci din nou, un produs care este și sățios și în același timp nu are multe calorii”, a explicat Mihaela Bilic la Digi 24.
Pe lângă salate și legume proaspete, nutriționistul spune că și anumite preparate tradiționale de Paști sunt extrem de benefice pentru sănătate.
”Nu mai vorbesc de borșul de miel și de stufat. În accepțiunea mea, stufatul este o mâncare de legume cu un pic de carne. În farfurie, partea de ceapă, usturoi verde, sos trebuie să fie mai mult de jumătate din porție, iar carnea să fie o bucățică de 150 de grame. Este din ou fiert, este cu sos de roșii, care crește absorbția fierului”, mai spune Mihaela Bilic.
Tradițiile care nu-ți pun silueta în pericol
„La masa de Paște, putem combina tradiția cu dieta, cu cura de slăbire și să ieșim fără kilograme în plus”, a mai spus medicul
Despre borșul de miel, medicul spune că ar putea fi considerat chiar dietetic, iar friptura ar putea să fie și ea un aliment bun pentru slăbit, dacă o cosnumăm cu o salată generoasă.
„Friptura este și ea un produs ideal de slăbit, dacă punem lângă ea o salată mare, cu frunze multe”
În final, medicul subliniază că nu calitatea, ci cantitatea alimentelor consumate ne pune în pericol silueta.
„Nu trebuie să mâncăm excesiv de dietetic, pentru că, în final, este vorba de dimensiunea porției. Porția corectă de carne trebuie să aibă 150 de grame și, dacă se poate, să nu fie extrem de grasă”
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
