Mai multe lactate, mai mare riscul de cancer de prostată

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Lapte
Lapte

Un consum ridicat de produse lactate pare să fie asociat cu un risc crescut de cancer de prostată, susține un studiu recent.

Lactate, cancer de prostată. "Examinarea noastră a evidențiat un motiv de îngrijorare pentru consumul ridicat de produse lactate. Constatările susțin o pondere din ce în ce mai mare de dovezi cu privire la beneficiile potențiale ale dietei pe baza de plante", apreciază medicul oncolog John Shin de la Clinica Mayo, SUA, principalul autor al studiului.

Lucrarea, publicată în Journal of the American Osteopathic Association, are la bază 47 de studii publicate din 2006, adică peste 1.000.000 de participanți. Scopul echipei de cercetare a fost să înțeleagă mai bine riscurile de cancer de prostată asociate cu alimente pe bază de plante și animale, potrivit news-medical.net.

În studiile anterioare s-a demonstrat că lactatele constituie principala sursă de calciu din țările occidentale unde ratele de cancer sunt mari. În schimb, s-au observat rate mai mici de a dezvolta cancer de prostată în țările din Asia, unde aportul de produse lactate este scăzut.

Autorii studiului nu au găsit nicio asociere clară a riscului crescut de cancer de prostată legat de alte alimente pe bază de animale - carne roșie și albă, carne procesată și pește. Cu toate acestea, au identificat un risc scăzut de cancer de prostată asociat cu dietele pe bază de plante.

Cercetătorii susțin, însă, că e nevoie de investigații suplimentare pentru a detalia asocierea dintre dietele pe bază de plante și cancerul de prostată.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel