Marea greșeală pe care o faci când gătești vinete. Bilic: Credeți-mă, vă veți convinge!
Care e marea greșeală pe care o faci când gătești vinete. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul din bucătărie.
Vinetele sunt un aliment bogat în nutrienți, care conține fibre, vitamine și minerale. Acestea pot fi benefice pentru sănătatea generală, inclusiv pentru inimă.
Vinetele, cunoscute și sub numele de vinete, fac parte din familia de plante nightshade și sunt folosite în multe feluri de mâncare diferite în întreaga lume.
Vinetele au un conținut ridicat de antociani, un pigment cu proprietăți antioxidante care poate proteja împotriva deteriorării celulare.
Unele studii pe animale au constatat că vinetele pot îmbunătăți funcția cardiacă și pot reduce nivelul colesterolului LDL și al trigliceridelor, deși sunt necesare cercetări la om.
Vinetele conțin glicozide rhamnosilice solasodine, care, conform studiilor în eprubetă, ar putea ajuta la tratarea cancerului. Consumul mai multor fructe și legume poate, de asemenea, să protejeze împotriva anumitor tipuri de cancer.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă consumul de vinete sub formă de salată, atât timp cât nu este preparată cu foarte mult ulei.
Într-un video publicat pe rețelele sale de socializare, Mihaela Bilic a demonstrat că salata de vinete poate fi delicioasă, dar şi dietetică.
Mihaela Bilic recomandă coacerea vinetelor la flacără. Potrivit ei, după ce s-au copt, trebuie să lași vinetele la scurs pentru a se elimina zeama iute din ele, iar apoi le poți toca și depune într-un bol de bucătărie adânc.
"Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? Ei bine, sunt mai multe.
În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără. Apoi, le curățăm și le lăsăm bine la scurs, ca să iasă din ele toată zeama care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător de lemn, cu un cuțit de ceramică, să nu se oxideze, și... surpriză!
Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, gustul și calitatea unei salate de vinete vin din frecare.
Adică folosim un bol adânc, un linguroiu pe măsură, punem vinetele aici, cu gălbenușul și un pic de ulei și frecăm de la cinci până la zece minute.
Cu cât frecăm mai mult, cu atât ele o să se umfle ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce amestecăm. Deci, nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinete dietetică și delicioasă", a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Ingredientul care face vinetele delicioase
"Ce punem în interior? Un gălbenuș de ou și cinci-șase linguri de ulei. Așa de puțin ulei, care culmea, se va transforma pe măsură ce frecăm, amestecăm.
În final, nu veți avea o salată de vinete (clasică), ci spumă de vinete: albă, pufoasă, aerată, cu puțin ulei și, vă promit, delicioasă. Gata, în varianta asta vă puteți permite și o bucățică de pâine", a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.
"Credeți-mă, încercați și vă veți convinge!"
"Deci nu e nevoie de mult ulei, culmea, și veți obține o salată de vinete dietetică, sănătoasă și delicioasă. Credeți-mă, încercați și vă veți convinge!
Rezultatul? Așa cum v-am promis! O salată de vinete albă, aerată ca o spumă și dietetică, pentru că am pus puțin ulei, iar asta înseamnă că are puține calorii. Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu prea mult ulei, pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile noastre tradiționale românești, în varianta reconfigurată.
Dacă transpirăm mestecând, sigur vom slăbi mâncând!
Și mai am un secret! Înlocuiți pâinea cu bucățele de ardei gras. În felul ăsta, gustul delicios este garantat și silueta neafectată!", a explicat Mihaela Bilic.
-
-
Ce se întâmplă cu oasele tale dacă bei lapte în mod regulat04.12.2025, 10:59
-
Analiză sodiu în sânge: valori normale și ce boli depistează04.12.2025, 09:49
-
UNICEF: Alimentele ultraprocesate, un pericol pentru copii04.12.2025, 09:34
-
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
