Marea greșeală pe care o faci când gătești vinete. Bilic: Credeți-mă, vă veți convinge!

Care e marea greșeală pe care o faci când gătești vinete. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul din bucătărie.
Vinetele sunt un aliment bogat în nutrienți, care conține fibre, vitamine și minerale. Acestea pot fi benefice pentru sănătatea generală, inclusiv pentru inimă.
Vinetele, cunoscute și sub numele de vinete, fac parte din familia de plante nightshade și sunt folosite în multe feluri de mâncare diferite în întreaga lume.
Vinetele au un conținut ridicat de antociani, un pigment cu proprietăți antioxidante care poate proteja împotriva deteriorării celulare.
Unele studii pe animale au constatat că vinetele pot îmbunătăți funcția cardiacă și pot reduce nivelul colesterolului LDL și al trigliceridelor, deși sunt necesare cercetări la om.
Vinetele conțin glicozide rhamnosilice solasodine, care, conform studiilor în eprubetă, ar putea ajuta la tratarea cancerului. Consumul mai multor fructe și legume poate, de asemenea, să protejeze împotriva anumitor tipuri de cancer.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă consumul de vinete sub formă de salată, atât timp cât nu este preparată cu foarte mult ulei.
Într-un video publicat pe rețelele sale de socializare, Mihaela Bilic a demonstrat că salata de vinete poate fi delicioasă, dar şi dietetică.
Mihaela Bilic recomandă coacerea vinetelor la flacără. Potrivit ei, după ce s-au copt, trebuie să lași vinetele la scurs pentru a se elimina zeama iute din ele, iar apoi le poți toca și depune într-un bol de bucătărie adânc.
"Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? Ei bine, sunt mai multe.
În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără. Apoi, le curățăm și le lăsăm bine la scurs, ca să iasă din ele toată zeama care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător de lemn, cu un cuțit de ceramică, să nu se oxideze, și... surpriză!
Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, gustul și calitatea unei salate de vinete vin din frecare.
Adică folosim un bol adânc, un linguroiu pe măsură, punem vinetele aici, cu gălbenușul și un pic de ulei și frecăm de la cinci până la zece minute.
Cu cât frecăm mai mult, cu atât ele o să se umfle ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce amestecăm. Deci, nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinete dietetică și delicioasă", a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Ingredientul care face vinetele delicioase
"Ce punem în interior? Un gălbenuș de ou și cinci-șase linguri de ulei. Așa de puțin ulei, care culmea, se va transforma pe măsură ce frecăm, amestecăm.
În final, nu veți avea o salată de vinete (clasică), ci spumă de vinete: albă, pufoasă, aerată, cu puțin ulei și, vă promit, delicioasă. Gata, în varianta asta vă puteți permite și o bucățică de pâine", a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.
"Credeți-mă, încercați și vă veți convinge!"
"Deci nu e nevoie de mult ulei, culmea, și veți obține o salată de vinete dietetică, sănătoasă și delicioasă. Credeți-mă, încercați și vă veți convinge!
Rezultatul? Așa cum v-am promis! O salată de vinete albă, aerată ca o spumă și dietetică, pentru că am pus puțin ulei, iar asta înseamnă că are puține calorii. Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu prea mult ulei, pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile noastre tradiționale românești, în varianta reconfigurată.
Dacă transpirăm mestecând, sigur vom slăbi mâncând!
Și mai am un secret! Înlocuiți pâinea cu bucățele de ardei gras. În felul ăsta, gustul delicios este garantat și silueta neafectată!", a explicat Mihaela Bilic.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.