MARGARINA, INTERZISĂ în România. Weiner: Acizii grași trans sunt cei mai toxici macronutrienți
Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege inițiat de senatorul Adrian Weiner privind limitarea conţinutului de acizi graşi trans în produsele alimentare destinate consumului uman....
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind limitarea conţinutului de acizi graşi trans în produsele alimentare destinate consumului uman. Proiectul de lege inițiat de senatorul USR Adrian Wiener ar urma să intra în vigoare la 1 aprilie 2021.
Adrian Weiner, senator și medic, a oferit prima reacție pentru DC News după ce proiectul inițiat de el a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților. Acesta a explicat faptul că acizii grași trans sunt cei mai toxici macronutrienți la adresa vaselor de sânge. Estimările arată că între 3.000 și 5.000 de români mor anual strict din cauza riscului nutrițional suplimentar inclus de acizii trans. Citește mai multe pe DC News.
-
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă07.11.2025, 21:59
-
Cum pot ceaiul și cafeaua să-ți "fure" fierul din corp07.11.2025, 19:26
-
Este bine să îți îndepărtezi părul facial? Ce spun medicii07.11.2025, 17:32
-
-
Avocado și ou, combinația nutritivă care îți transformă sănătatea07.11.2025, 14:23
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
