Migdalele: scad colesterolul ”rău” și sunt bune pentru inimă

Migdale
Migdale

Înlocuirea gustărilor gen biscuiți cu migdale ar îmbunătăți funcția endotelială și ar scădea colesterolul LDL, susțin două studii.

Cercetători de la King’s College London au descoperit că înlocuirea gustărilor obișnuite cum ar fi biscuiții cu migdale ar îmbunătăți funcția endotelială, un indicator cheie al sănătății vasculare, și ar scădea colesterolul LDL. În plus, acestea ar reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare cu 32%.

La studiu au participat circa 6.800 de adulți britanici care au ținut un jurnal alimentar. Aceia care au consumat migdale au avut un aport mai mic de acizi grași trans, carbohidrați totali, zahăr și sodiu, dar și o talie mai subțire și un indice de masă corporală mai mic.

Studiile care descriu beneficiul consumului de migdate, AICI și AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0