Mihai Tudose: Am trecut pe lângă moarte. La limită

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Mihai Tudose se simte bine și spune că va reveni la muncă de săptămâna viitoare
Mihai Tudose se simte bine și spune că va reveni la muncă de săptămâna viitoare

Într-un interviu inedit acordat România TV de pe patul de spital, fostul premier Mihai Tudose spune că a învățat din infarctul pe care l-a suferit că trebuie să aibă mai multă grijă de el. Dar asta nu înseamnă că va sta „cuminte” prea mult timp, ci că renunță la fumat și la cafea, dar nu și la candidatura la europarlamentare.

Mihai Tudose, fostul premier și actual vicepreședinte al Pro România, a povestit într-un interviu la România TV, că a avut noroc din plin când a făcut infarctul. În primul rând, pentru că era în compania unor colegi când s-a întâmplat evenimentul. Dintre care, unul este medic (chiar dacă stomatolog), așa că și-a dat seama mai repede că e ceva în neregulă. Este vorba de fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Salvat de fostul ministru al Sănătății

„Nicolae Bănicioiu s-a prins imediat că e ceva în neregulă. Că mă durea în piept și transpiram abundent (...) Și el a chemat Salvarea imediat. Iar ei au venit rapid, cu medic, cu tot ce trebuie. Practic, echipajul de salvare mi-a salvat viața, în primă fază, și apoi în sala de operație medicii au rezolvat problema. Dacă dura mai mult până ajungeam la spital, probabil că rămâneam cu sechele majore. Din păcate, ce se întâmplă la (Institutul de boli cardiovasculare CC Iliescu, n.r.) Fundeni ar trebui să se întâmple în toată țara. Spitalele așa ar trebui să funcționeze. Dacă mi se întâmpla săptămmâna trecută, când eram prin Valea Jiului, nu știu dacă scăpam”, a povestit Mihai Tudose.

Deși se simte bine și a trecut lejer peste un eveniment major care îl putea chiar omorî, fostul premier iși va schimba stilul de viață doar în parte.

Renunță la fumat și la cafea

„Fumatul și cafeaua vor deveni un lux, așa, din Paște în Crăciun. Recunosc că eram un fumător înrăit. (...) De luni o să mă vedeți la treabă, probabil în weekend or să mă externeze. Săptămâna viitoare voi avea un program mai lejer, n-o să mă mai vedeți în studio până la miezul nopții. Săptămâna viitoare o să fiu așa, mai cuminte, dar peste două săptămâni ne vedem și mai pe seară", a continuat Mihai Tudose.

El a anunțat deja că nu renunță la candidatura pentru europarlamentare, chiar dacă înțelege gravitatea situației prin care a trecut. „A fost un moment la limită. Am trecut pe lângă moarte. La limită", a recunoscut deputatul.

Vă reamintim că ieri, Mihai Tudose a suferit un infarct, în urmă căruia i-a fost montat un stent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel