
Vârstnicii care fac mișcare și stau mai puțin au o sănătate fizică și mentală mai bună decât cei care nu fac sport, susține un studiu.
Adulții mai în vârstă cu activitate fizică mai mare și timp de ședere mai scăzut au o sănătate fizică și mentală mai bună, potrivit unui nou studiu al Societății Americane a Cancerului (ACS). Concluzia centrală a studiului este că seniorii care fac mișcare de intensitate moderată până la intense și petrec mai puțin timp stând pe canapea se bucură de o sănătate fizică și mentală mai bună decât vârstnicii care nu fac mișcare.
Ghidurile de activitate fizică ale ACS recomandă adulților să facă 150-300 de minute de mișcare, de intensitate moderată sau 75-150 de minute de activitate de intensitate viguroasă pe parcursul săptămânii și să limiteze comportamentele sedentare cum ar fi statul pe canapea.
”Acest lucru este deosebit de relevant acum, deoarece mulți dintre noi, în special supraviețuitorii cancerului, pot rămâne acasă pentru a evita expunerea la COVID-19 și se pot simți puțin izolați sau în jos. O simplă plimbare sau altă activitate fizică de care vă bucurați poate fi bună pentru mintea și corpul tău”, susțin cercetătorii.
Studiul, AICI.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-