Mișcarea fizică, practicată periodic, scade riscul de moarte din cauza pneumoniei

Adisa Codruț |
Data publicării:
Exercițiile fizice
Exercițiile fizice

Persoanele care fac periodic sport își pot reduce riscul de a face și muri din cauza pneumoniei, susține un studiu.

O cercetare de la Universitatea din Bristol a analizat mai multe studii de cohortă cu peste un milion de participanți și a demonstrat că sportul, când e practic periodic, scade considerabil riscul de îmbolnăvire și moarte din cauza pneumoniei.

Studii anterioare stipulau că exercițiile fizice regulate ar putea fi asociate cu un risc redus de pneumonie, dar dovezile nu erau suficient de bine fundamentate științific.

”În această primă analiză comună a tuturor studiilor efectuate pe această temă, am găsit o puternică și dovezi convingătoare ale unei relații între exercițiile fizice regulate și reducerea riscului unei persoane de a dezvolta pneumonie, precum și decesul din cauza bolii. Deși studiul nostru nu a putut determina cantitatea și intensitatea activității fizice, care este esențială pentru prevenirea pneumoniei, unele dintre ele. rezultatele sugerează că mersul pe jos timp de 30 de minute o dată pe săptămână are un efect protector asupra morții cauzate de pneumonie”, susține dr. Setor Kunutsor, unul dintre autorii studiului, lector principal la Școala de Medicină din Bristol, Științe ale Sănătății Translaționale.

Specialiștii mai susțin că ”în timpul lunilor de iarnă și cu COVID-19 încă în circulație, dezvoltarea pneumoniei severe din cauza COVID-19 și a altor boli respiratorii este o întâmplare comună” și că sportul, practicat regulat, ar reduce riscul de boli respiratorii, cum ar fi COVID.

Însă, autorii cercetării mai precizează că studiul nu dovedește cauza și efectul și sunt necesare studii suplimentare pentru a arăta dacă asocierile demonstrate sunt cauzale.

Pneumonia, a patra cauză de deces pe glob în 2016, este o infecție a țesutului pulmonar cauzată de obicei de bacterii sau viruși și este o cauză principală de deces în rândul persoanelor în vârstă, tinerilor și persoanelor cu afecțiuni preexistente de sănătate, arată medicalxpress.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel