Mitul celor 12 pahare pe zi. Câtă apă trebuie să bei ca sa slăbești

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Apa potabilă ca parte a unui program cuprinzător de pierdere în greutate, care include reducerea caloriilor și creșterea activității fizice este o strategie bună pentru a pierde în greutate, mai ales dacă bei apă în loc de băuturi îndulcite cu zahăr. Nu este posibil să spuneți dacă beți 12 căni de apă este sănătos pentru dvs., deoarece nevoile fiecărei persoane sunt diferite. Dar a bea prea multă apă poate duce la intoxicația cu apa, o condiție potențial mortală.

Mulți oameni se întreabă câtă apă ar trebui să bea în fiecare zi. Din păcate, există puține cercetări care pot oferi un răspuns definitiv. Nevoile de apă ale fiecărei persoane sunt diferite. Dacă faci mult efort fizic, va trebui să bei mai multă apă decât o persoană care este inactivă. Dacă trăiești într-un climat cald, va trebui să bei mai multă apă decât o persoană care trăiește într-o temperatură moderată. De asemenea, este posibil să primiți lichid din alte băuturi sau alimente. Ar trebui să discutați cu medicul pentru a afla dacă 12 cani de apă pe zi ar fi prea mult pentru tine, notează Livestrong.

Apa potabilă și pierderea în greutate

Multe programe de pierdere în greutate sugerează creșterea consumului de apă pe lângă reducerea caloriilor și creșterea activității fizice. Un studiu din 2008 asupra femeilor supraponderale care participă la programele de slăbit, publicat în revista „Obezitate", oferă unele dovezi despre creșteri moderate ale apei de 4,39 de căni care au fost asociate cu pierderea în greutate de 5 kilograme pe parcursul a 12 luni. Dar dacă bei 12 căni de apă în fiecare zi, fără a reduce caloriile pe care le consumi sau fără creșterea activității fizice, este puțin probabil să pierzi prea multă greutate. Consumul de cantități mari de apă te-ar putea îmbolnăvi.

Înlocuirea apei pentru băuturile îndulcite cu zahăr

O revizuire din 2010 a literaturii de cercetare publicată în „Recomandări nutriționale" a recomandat apa potabilă în locul altor alimente sau băuturi bogate în calorii. Deoarece băuturile îndulcite cu zahăr precum sucurile carbogazoase sunt asociate cu obezitatea, apa de băut în locul acestor băuturi este un mod eficient de a reduce caloriile. Dar apa potabilă în loc de îndulcirea artificială sau sucurile dietetice, probabil, nu va duce la pierderea în greutate; trebuie să existe o reducere a caloriilor pe care le consumi.

Intoxicarea cu apă

Dacă vă gândiți la creșterea cantității de apă pe care o beți, nu uitați că este important să nu beți prea mult, pentru că poate duce la o stare potențial mortală, numită intoxicație cu apă. Deși se observă cel mai frecvent la sugari, există și cazuri la copii mai mari și la adulți. Intoxicația cu apă poate duce la boală și chiar moarte. Deoarece fiecare persoană are nevoi unice de apă, nu vă creșteți drastic aportul fără a vorbi cu un medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel