Morcovul redă tinerețea tenului. Prepară o mască miraculoasă cu această legumă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Morcovul redă tinerețe tenului. Foto: Freepick @ azerbaijan_stockers
Morcovul redă tinerețe tenului. Foto: Freepick @ azerbaijan_stockers

Morcovul redă tinerețea tenului îmbătrânit și uscat, de aceea poți prepara o mască care îl va hrăni în profunzime. În plus, îl va tonifia și îl va lumina. 

Dacă tenul are nevoie de mai multă hidratare, pentru a fi hrănit în profunzime, folosește o legumă pe care o ai în casă. Morcovul reda tinerețe tenului și îl tonifică.

O simplă cremă din comerț poate să nu fie suficientă, dar, în acest caz îți vine în ajutor o mască de față, pe care o poți face chiar în casă. 

Laptele demachiant care șterge 20 de ani de pe chip. Se face din 3 ingrediente

Dacă ești dependentă de frumusețe și de îngrijirea pielii atunci cu siguranță ești o fană a măștilor de față, un tratament de frumusețe la care nu poți renunța.

Pe piață există multe tipuri de măști de față, de la cele cremoase, până la cele din material textil. Dar te-ai întrebat vreodată cât cheltuiești lunar pe măști? Din fericire, poți face măști de față chiar la tine acasă. 

Masca de față antirid este un tratament de înfrumusețare foarte eficient, care îți permite să ai rapid un ten mai tânăr și mai luminos. Este posibil să pregătești o mască de față antirid cu ingrediente complet naturale și aproape fără costuri.

Ai nevoie doar de puțină răbdare și timp pentru a o pregăti, dar rezultatul va fi satisfăcător. Ridurile de expresie vor dispărea, iar cele mai profunde vor fi atenuate. Iată cum să faci o mască de față cu riduri de casă și care sunt ingredientele.

Petele de vârstă, o problemă enervantă. Iată cum poți scăpa de ele

Mască de față antirid cu morcovi.  Morcovul redă tinerețe tenului, deoarece leguma are mai multe beneficii, este bogată în vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea organismului. Sucul de morcovi este un adevărat remediu pentru piele, având o acțiune hidratantă și tonifiantă. De asemenea, hidratează tenul și îl protejează de razele solare.

Iată cum să pregătești o mască de față cu acest aliat prețios. Ingrediente: 2 sau 3 morcovi mari; 4 linguri de miere.

Pentru a pregăti masca, este necesar să fierbi morcovii la abur. Morcovii fierți se răcesc și se zdrobesc cu o furculiță până obții un piure omogen. Se adaugă mierea și se amestecă bine. Aplică masca pe o față curată și uscată și lăsă-o să acționeze cel puțin 10 minute. După cele 10 minute, clătește fața cu multă apă rece. Această mască se poate repeta de 2 ori pe săptămână.

Masca pentru păr din maioneză de casă face minuni. Folosește-o și tu

Pentru a avea o piele frumoasă trebuie să o menții mereu bine hidratată, folosind o mască de față.  

Mască de față hidratantă cu nucă de cocos. Nuca de cocos este un fruct hidratant, un aliat pentru piele mai ales când pielea este expusă la soare. 

Ai nevoie de 3 linguri ulei de cocos, făină de orez și apă de cocos.  Într-un castron mic se toarnă 3 linguri de ulei de cocos, apă și făina de orez. Amestecă până obții o pastă de o  consistență potrivită. Aplică masca pe față și las-o să acționeze aproximativ 20 de minute, apoi clătește cu multă apă. Masca se poate repeta o dată pe săptămână.

 

Măștile cu dovleac pentru ten și păr au zeci de beneficii. Profită de această legumă a toamnei

 

Măștile cu dovleac pentru ten și păr sunt pline de beneficii. Cu toate că industria cosmetică scoate zeci de produse pe piață, cele naturale sunt pe primul loc.

Uneori ne putem întreține tinerețea și frumusețea, apelând la măștile cu dovleac pentru ten și păr, care au zeci de beneficii. Toamna cumpărăm adesea dovleac, care conține vitaminele A, C, E, unele din grupa B și minerale, inclusiv cupru, fier și potasiu. Prin urmare este util să consumăm dovleac, dar îl putem folosi și ca un produs de înfrumusețare.

Dacă tenul feței este gras sau mixt, o dată pe săptămână putem elimina impuritățile cu un scrub. Acesta se face din zaț de cafea, amestecat cu miere sau din miere, amestecată cu zahăr. Masăm cu mișcări circulare cel puțin un minut și clătim fața cu apă ușor caldă.

Ridurile, când apar și cum se pot estompa. Medic: Este foarte important să prevenim decât să tratăm. Vârsta este doar un număr

Apoi, va trebui să aplicăm pe față o mască, făcută din dovleac. Amestecăm 50 grame de pulpă de dovleac cu 100 grame de iaurt simplu, o linguriță de miere, 3 picături de ulei esențial de lămâie și doar o picătură de ulei de migdale sau de măsline. Amestecăm bine și aplicăm masca pe față, evitând ochii. După 10 minute spălăm masca cu apă călduță.

O altă mască mai simplă se poate face din pulpă de dovleac, amestecată cu suc de lămâie.

Măști pentru pielea uscată. În 50 de grame de pulpă de dovleac punem 100 ml lapte cald  și puțin ulei de migdale. Amestecăm, lăsăm puțin să se răcească și întindem masca pe față. Clătim după 10 minute.

Îți clătești gura după ce te-ai spălat pe dinți? De ce trebuie să renunți


Măști pentru păr puternic și hidratat. Amestecăm 100 grame de pulpă de dovleac fiartă cu 100 grame de iaurt simplu. Adăugăm o lingură de ulei de migdale, una de miere și 3 picături de ulei esențial de rozmarin.

După ce ne spălăm părul cu un șampon, aplicăm masca. Masăm puțin pielea și apoi punem masca pe lungimea firelor de păr. Acoperim capul cu folie alimentară și, după 30 de minute, spălăm bine părul. La final, aplicăm balsam de păr.

Combate rapid insomniile. Zece sfaturi care funcționează

Când folosim ingrediente naturale, trebuie să acordăm atenție sensibilității pielii. De aceea, ar fi bine să încercăm o cantitate foarte mică de produs pe braț. Dacă nu există nicio reacție alergică, putem continua să aplicam masca pe ten sau scalp.  

 

Exfoliantul cu dovleac, produs minune pentru călcâie moi și curate

 

Exfoliantul cu dovleac este un produs natural, care poate fi făcut ușor în casă. Cu ajutorul acestui scrub călcâiele tale vor fi moi și curate.

Picioarele tale sunt supuse în mod constant la sarcini grele, iar pielea tălpilor și a călcâielor s-a îngroșat și este inestetică? Acordă-le puțină atenție, folosind exfoliantul cu dovleac.

Deși acest remediu este simplu de preparat, îți va face călcâiele mo, curate și frumoase.

Pentru a prepara scrubul cu dovleac vei avea nevoie de:

- 1/4 cană piure de dovleac;

- 1/4 cană zahăr;

 - lingură cafea măcinată;

- 1 lingură suc de lămâie;

- 1 lingură ulei de migdale(măsline sau jojoba).

Se amestecă bine toate ingredientele. Exfoliantul cu dovleac se aplică pe tălpi și călcâie, masând ușor câteva minute. La final, clătește bine. Repetă procedura de câteva ori pe săptămână.

7 alimente care îți distrug frumusețea și tinerețea. Nu le mai mânca

Vei vedea că, după câteva aplicări ale scrubului, călcâiele tale vor fi moi și curate. Exfoliantul cu dovleac se păstrează într-un borcan de sticlă, închis ermetic, în frigider. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel