Murmur cardiac la copii, tehnologie care ,,bate” cardiologii

O nouă tehnologie care-i ajută pe medici să detecteze mai ușor bolile de inimă, poate depista cu succes murmurul cardiac la copii. Un studiu a scos la iveală că această tehnologie are o acuratețe comparabilă cu cea a unui cardiolog.

Primul studiu care demonstrează că o rețea neuronală profundă dezvoltată de o companie poate detecta murmurul cardiac în cazul copiilor, a fost publicat în Jurnalul Asociației Americane de Inimă.

Tehnologia- rețeaua neuronală profundă- a a avut la bază mii de înregistrări de sunete înainte de a fi testată pe un set independent de înregistrări audio de la 54 de pacienți. Studiul a inclus numai 42 de pacienți care au avut murmur cardiac patologic confirmat și sunete normale ale inimii. Performanța rețelei neuronale profunde a fost testată în paralel cu cinci cardiologi și a reușit să-i depășească. Practic, i-a ,,bătut" pe majoritatea.

"În ceea ce privește asistența medicală, datele aproape întotdeauna conduc la rezultate mai bune, deoarece practicienii sunt capabili să ia decizii mai informate. Tehnologia folosește cel mai mare set de date disponibile de sunete de inimă capturate anterior și oferă îndrumări cu privire la modul de diagnosticare și tratare ulterioară a unor afecțiuni cardiace grave, adesea letale", a spus dr. Nicholas Slamon, de la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota.

Potrivit siteului Al in Healthcare, studierea ulterioară a rețelei este justificată datorită dimensiunii mici a eșantionului. Compania care a produs tehnologia și-a anunțat deja planurile de dezvoltare și speră că va primi aprobarea FDA pentru algoritmul de screening în murmurul cardiac în curând.

Aproximativ 50% din copii prezintă murmur cardiac, însă în majoritatea cazurilor nu produce nici un fel de probleme. Însă 10% din aceste sufluri pot fi singura manifestare a unei boli cardiace complexe, a unei malformaţii cardiace congenitale și cam un copil din 100 are un defect cardiac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel