Mutație genetică din cancerul de sân, oprește răspândirea cancerului pulmonar

Angela Sabău |
Data publicării:
Risc genetic
Risc genetic

O mutație genetică descoperită în cancerul de sân este capabilă să oprească răspândirea cancerului pulmonar. Descoperirea ar putea deschide noi oportunități de tratament al cancerului de plămâni.

Noua cercetare în domeniul mutației genetice în cancerul de sân ar putea deschide noi opțiuni de tratament pentru cancerul pulmonar, potrivit unui om de știință de la Michigan State University. „Am secvențiat întreg genomul din probele de cancer de sân și am găsit o mutație care înainte nu a fost recunoscută ca fiind importantă în cancerul pulmonar”, a spus Eran Andrechek, un profesor la College of Human Medicine.

„ Această mutație are potențialul de a identifica pacienții cu cancer pulmonar, care ar trebui să primească terapie direcționată, deja aprobat de FDA.”

Studiul este publicat în revista Nature Communications.

Folosind șoareci de laborator și analizând genele secvențiate, el și colegii săi au aflat că o mutație - aparent fără consecințe - în cancerul de sân se dovedește a inhiba creșterea unor tumori umane în cancerul pulmonar. Aproximativ 5% din cazurile de cancer pulmonar poartă această mutație, a spus el.

Acest lucru este valabil pentru un număr de aproximativ 11.000 de oameni din Statele Unite, care ar putea câștiga timp prețios în cele mai vicioase forme de cancer majore. "Nu este un tratament, dar are potențialul de a prelungi durata de viață și de a spori calitatea vieții pacienților", a mai menționat el.

Migrația și metastazarea tumorilor, blocate

Andrechek și echipa sa, de asemenea, a găsit o serie de gene care au fost amplificate la șoareci și în cancerul de sân uman și, folosind tehnologie de editare a genelor CRISPR, a fost capabil să oprească răspândirea celulelor canceroase. "Când am folosit CRISPR pentru a elimina două dintre aceste gene, am blocat migrația și metastazarea tumorilor", a spus Andrechek.

Cancerul pulmonar ucide mai mulți oameni decat cel de sân, prostată sau de colon combinate, potrivit Societății Americane de Cancer. În general, unul din 15 bărbați și unul din 17 femei o vor dezvolta în viața lor, iar fumătorii au un risc ma mare.

Andrechek a spus că următorul pas este să descrie mai bine si să manipuleze efectul mutației asupra proteinei care reglementează creșterea tumorilor de cancer, înainte de începerea oricărui studiu clinic uman. El lucrează, de asemenea, cu un alt laborator MSU pentru a asigura finanțarea nerambursabilă pentru a aplica rezultatele încă o dată în cercetarea cancerului de sân.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel