Nucile pecan, ingredientul secret anti-cancer și anti-diabet. Diferența majoră între nucile pecan și nucile simple

Larisa Opait |
Data publicării:
Nuci pecan - Foto: Freepik @azerbaijan_stockers
Nuci pecan - Foto: Freepik @azerbaijan_stockers

Nucile pecan sunt cu siguranță considerate ca fiind printre cele mai delicioase și versatile tipuri de nuci.

Ele sunt adesea apreciate pentru gustul lor bogat și dulce, fiind ingrediente populare într-o varietate de preparate, inclusiv prăjituri, plăcinte, produse de patiserie, deserturi și chiar mâncăruri sărate. 

Nucile pecan sunt pline de grăsimi sănătoase, proteine, vitamine și minerale. Nutrienții esențiali din această nucă bogată și aromată sunt legate de potențiale beneficii pentru sănătate, inclusiv stabilizarea zahărului din sânge, protecția împotriva bolilor de inimă și susținerea imunitații.

Din punct de vedere nutrițional, care sunt mai bune: nucile pecan sau nucile?

Nucile pecan au un conținut ridicat de grăsimi considerate „bune” ,cea mai mare parte a conținutului de grăsimi provenind din grăsimile mononesaturate și polinesaturate sănătoase pentru inimă . În plus, nucile pecan sunt pline de vitamine precum vitamina E, vitamina A, vitamina B, potasiu, magneziu, zinc și calciu. 

Pe de altă parte, nucile au cantități mari de acidul gras omega-3, acid alfa-lipoic, o grăsime sănătoasă pentru inimă, derivată din plante.

Consumul de aproximativ o jumătate de cană de nuci poate ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol (LDL) de lipoproteine ​​cu densitate scăzută (colesterolul „rău”), ceea ce duce la o sănătate cardiovasculară mai bună și la un risc mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral.

28 de grame de nuci pecan și nuci conțin: 

- Nuci pecan

Grăsimi: 20,4 g

Fibre: 2,72 g

Proteine: 2,6 g

Potasiu: 116 mg

Magneziu: 34,3 mg

Calciu: 19,8 mg

Zinc: 1,28 mg

- Nuci

Grăsimi: 17 g

Fibre: 1,99 g

Proteine: 4 g

Potasiu: 129 mg

Magneziu: 42,3 mg

Calciu: 19,9 mg

Zinc: 0,834 mg

6 beneficii ale gustării cu nuci pecan

Nucile sunt de obicei un plus nutritiv pentru orice dietă. Sunt pline de proteine, fibre și acizi grași, omega-3. De asemenea, protejează împotriva bolilor de inimă, diabetului și nu numai. 

Cele mai multe dintre beneficiile pentru sănătate ale nucilor pecan sunt legate de grăsimile nesaturate, fibre și polifenolii ai nucilor. Și în special, nucile pecan conțin mai multe flavonoide decât alte nuci. 

Cercetătorii au descoperit următoarele beneficii ale consumului de nuci pecan: 

Ajută împotriva diabetului

Fibrele, conținutul scăzut de carbohidrați și grăsimi sănătoase ale nucilor pecan pot ajuta la stabilizarea zahărului din sânge, beneficiind persoanele cu diabet sau prediabet.  Consumul mai multor nuci poate reduce doi markeri primari pentru gestionarea diabetului: nivelul de glucoză și nivelul hemoglobinei.

Prevenirea cancerului

În general, s-a demonstrat că consumul de nuci ajută la scăderea riscului de apariție a diferitelor tipuri de cancer. În special, studiile au sugerat că consumul zilnic de nuci pecan poate duce la o reducere a riscului de cancer de sân.

Sursă pentru sănătatea cerebrală

Acizii grași omega-3 din nucile pecan pot fi benefici pentru sănătatea cerebrală, ajutând la îmbunătățirea funcției cognitive și la reducerea riscului de declin cognitiv asociat cu înaintarea în vârstă.

Sursă de proteine și nutrienți esențiali

Nucile pecan conțin proteine și o varietate de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina E, zincul, magneziul și fosforul, care sunt necesare pentru sănătatea generală a organismului și pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar și a altor sisteme corporale.

Protecție cardiovasculară

Consumarea zilnică a unui pumn de nuci pecan cu o porție de grăsimi saturate poate proteja împotriva bolilor cardiovasculare și a diabetului de tip 2, în special pentru cei cu risc pentru aceste afecțiuni din cauza vârstei, a greutății și a distribuției grăsimii corporale.

Suport pentru digestie

Deoarece fibrele ajută la reglarea mișcărilor intestinale și pot preveni cancerul intestinal, nucile pecan sunt un aliment de susținere pentru sistemul dumneavoastră digestiv. Un sfert de ceașcă de nuci pecan conține aproximativ 3 g de fibre, ceea ce vă poate ajuta să ajungeți la aportul zilnic recomandat de până la 35 g de fibre.

Când sunt consumate cu moderație, nucile pecan pot fi o componentă cheie a unei diete sănătoase. Nutrienții lor esențiali care pot ajuta la protejarea împotriva afecțiunilor cronice de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile de inimă, anumite tipuri de cancer și multe altele. Această nucă aromată, untoasă, este o alegere solidă și sănătoasă pentru o gustare, topping sau ingredient din rețete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel