Obezitate: consumul băuturilor dulci, în scădere, dar încă la nivel ridicat

Consumul băuturilor dulci a scăzut, dar continuă să fie la un nivel ridicat. Conform sudiilor, cele carbogazoase au fost considerate cele mai periculoase, motiv pentru care s-a redus consumul...
Potrivit unui nou studiu publicat în American Journal of Preventive Medicine, ponderea copiilor și adolescenților care consumă băuturi îndulcite cu zahăr (SSB) și caloriile pe care le consumă din acestea au scăzut semnificativ între 2003 și 2014. Aceasta vine pe fondul creșterii numărului de copii cu obezitate până la cifre îngrijorătoare.
Această scădere a consumului a fost constatată în rândul copiilor și adolescenților din toate grupurile studiate, inclusiv cei care participă la „Programul suplimentar de asistență în nutriție” (SNAP), programul american finanțat federal care oferă asistență alimentară a peste 40 de milioane de americani cu venituri mici în fiecare lună – dintre care jumătate sunt copii. Cu toate acestea, studiul a demonstrat că, chiar și cu această scădere, nivelurile actuale rămân prea mari, 61% dintre copii și 75,6% dintre beneficiarii SNAP consumă încă o băutură îndilcită într-o zi tipică, notează Medicaxpress.
"În timp ce scăderile observate ale consumului de băuturi îndulcite cu zahăr la copii în ultimul deceniu sunt promițătoare, tendințele mai puțin favorabile în rândul copiilor sugerează necesitatea unor eforturi mai direcționate pentru reducerea consumului de băuturi zaharoase", a explicat cercetătorul principal J. Wyatt Koma, independent Cercetător, Washington, DC, SUA.
Cercetătorii au utilizat date despre diete reprezentative la nivel național pentru 15.645 de copii și adolescenți (cu vârste cuprinse între 2 și 19 ani), din Studii naționale de sănătate și nutriție (NHANES) din 2003-2014.
Aceștia au clasificat copiii în funcție de participarea auto-raportată la programul SNAP și veniturile gospodăriei: 27,8% au fost participanți la SNAP; 15,3 la sută au fost eligibili pentru venituri, dar nu au fost participanți la SNAP; 29,7 la sută au avut venituri mai mici, care erau neeligibile pentru SNAP; iar 27,2 la sută au avut venituri mai mari, care nu au fost eligibile pentru SNAP.
Analiza a determinat ponderea copiilor din diferitele grupuri care au consumat o băutură îndulcită cu zahăr într-o zi tipică, precum și consumul zilnic per capita de calorii din 2003-2014. SSB-urile au fost definite ca orice băutură nealcoolică cu adaos de zahăr, inclusiv carbogazoase, băuturi de fructe și lapte aromate, consumate într-o anumită zi.
Consumul băuturilor carbogazoase a scăzut cel mai mult
Acest studiu a dat câteva descoperiri semnificative. Din 2003 până în 2014, ponderea copiilor care consumă un băuturi îndulcite într-o zi obișnuită a scăzut semnificativ în toate grupurile de participare SNAP, determinate în principal de scăderea consumului de băuturi carbogazoase. În rândul copiilor care au fost participanți la SNAP, procentul băuturilor dulci a scăzut de la 84,2 la sută la 75,6 la sută, iar consumul zilnic de calorii a scăzut de la 267 la 182 calorii.
În 2014, aproape unul din patru copii care erau eligibili pentru venituri pentru programul SNAP a consumat o băutură cu fructe pe zi (participanți la SNAP: 24,8 la sută; neparticipanți eligibili la venit: 23,4 la sută).
Ponderea participanților la SNAP care consumă o băutură pentru sportivi în orice zi s-a triplat în perioada 2003 - 2014 (de la 2,6 la sută la 8,4 la sută).
Deși succesul SNAP în reducerea foametei și a insecurității alimentare în SUA este bine documentat, atenția asupra sănătății publice s-a orientat mai recent către obiectivele secundare ale programului SNAP: îmbunătățirea calității dietei și prevenirea obezității în rândul participanților.
Autor principal Sara N. Bleich, Departamentul de politici și management în sănătate, Harvard T.H. Școala Chan de Sănătate Publică, Boston, MA, SUA, a observat: „Rezultatele noastre confirmă faptul că eforturile de reducere a consumului de băuturi dulci în ultimul deceniu au avut succes, de asemenea, sugerează că supravegherea continuă a consumului de băuturi dulci pentru copii în funcție de tipul de băutură este importantă, având în vedere tendințele de consum pentru băuturi sportive / energetice și băuturi dulci și ne-tradiționale, precum aromatizate Aceste tendințe ar putea reduce sau elimina realizările din ultimele decenii, limitând consumul de SSB. "
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.