Obezitate redusă, efectul fermentării fibrelor din semințele de in în intestin

Dana Lascu |
Data publicării:
Seințele de in au efecte benefice în intestin și reduc obezitatea
Seințele de in au efecte benefice în intestin și reduc obezitatea

Obezitate: fermentarea fibrelor din semințele de in în intestin schimbă microbiota pentru a îmbunătăți sănătatea metabolică și a proteja împotriva obezității induse de dietă. Studiul a fost publicat online în Jurnalul American de Fiziologie - Endocrinologie și Metabolism.

Organismele care trăiesc în tractul digestiv (microbiota intestinală) joacă un rol important în reglarea greutății și a modului în care organismul procesează zahărul (toleranța la glucoză).

Efectele semințelor de in în intestin

Descompunerera fibrei dietetice în intestin - un proces numit fermentație - poate produce schimbări favorabile în sistemul digestiv, cum ar fi o creștere a acizilor grași benefici, care pot reduce producția de țesut adipos în organism și pot îmbunătăți funcția imună.

Semințele de in sunt bogate în fibre, care s-a dovedit că îmbunătățesc nivelul de colesterol și inflamația în colon. Cu toate acestea, există puține cercetări privind fermentația lor și modul în care fibrele de semințe de in afectează microbiota intestinală. Pentru a afla cum se produce aceasta și ce efecte are, cercetătorii au experimentat pe șoareci.

Cobaii au fost împărțiți în patru grupuri diferite, fiecare având o altă dietă:

- o dietă standard care conține 4,6% fibre pe bază de soia (grupul de control);

- o dietă bogată în grăsimi, care nu conținea fibre (grupul cu dieta bogată în grăsimi);

- o dietă bogată în grăsimi, care conținea 10% fibre celuloză indigestibilă (grupul celuloză); și..

- o dietă bogată în grăsimi, care conținea 10% fibre din semințe de in (grupul cu semințe de in).

În 12 săptămâni, îmbunătățesc microbiota

Echipa de cercetare a măsurat cantitatea de oxigen utilizată de șoareci, dioxidul de carbon produs, alimentele și apa consumată, dar și energia folosită. Toleranța la glucoză a fost de asemenea măsurată aproape de sfârșitul studiului. La finalul celor 12 săptămâni cât a durat studiul, cercetătorii au examinat conținutul cecal al animalelor - bacterii și alte materiale biologice în punga care formează începutul intestinului gros (cecum).

Grupul cu o dietă bogată în grăsimi a avut mai puține bacterii asociate cu o sănătate metabolică îmbunătățită, niveluri mai scăzute de acizi grași benefici și o cantitate mai mare dintr-o bacterie legată de obezitate, în comparație cu celelalte grupuri. Nivelurile de bacterii din grupurile cu dieta bazată pe celuloză și cel cu dieta cu semințe de in au revenit la niveluri mai sănătoase, în comparație cu grupul cu conținut ridicat de grăsimi.

Grupul de semințe de in a fost mai activ din punct de vedere fizic și a avut o creștere mai mică în greutate decât celelalte grupuri cu dietă bogată în grăsimi. Șoarecii care au primit suplimentar semințe de in, de asemenea, au avut un control mai bun al glicemiei și nivelurile de acizi grași benefici care au fost comparabile cu grupul de control sănătos.

La examinarea conținutului cecal, echipa de cercetători a găsit dovezi că bacteriile prezintă fibre de fermentare din stratul gros, ca un lipici, din cochilia seminței de in. Bacteriile care efectuează fermentația produc apoi acizi grași mai buni.

Reduc obezitatea, crescând metabolismul

„Datele noastre sugerează că suplimentele de fibră din semințe de in afectează metabolismul, prin creșterea consumului de energie și reducerea obezității, precum și prin îmbunătățirea toleranței la glucoză. Cercetările viitoare ar trebui să fie direcționate spre a înțelege contribuția relativă a microbilor diferiți și pentru a delimita mecanismele care stau la bază pentru modul în care fibrele din semințele de flax afectează metabolismul gazdă", au scris cercetătorii, într-un material dat publicității de American Physiological Society.

Studiul poate fi găsit AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel