Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT

Chef Sorin Bontea a transformat pasca într-un cheesecake românesc irezistibil, gata în doar câțiva pași. Secretul? Ingredientele simple, combinate genial - iar trucul cu untulși stafidele face toată diferența!...
Chef Sorin Bontea propune o variantă modernă și rapidă a tradiționalei pască de Paște: pasca fără aluat. Această rețetă, asemănătoare unui cheesecake românesc, este ideală pentru cei care doresc un desert delicios, dar simplu de preparat.
Ingrediente necesare
- 700 g brânză de vaci
- 400 g smântână
- 4 ouă
- 250 g zahăr tos
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- esență de vanilie cu aromă de Bourbon
- 100 g griș
- 50 g făină
- 80 g unt (la temperatura camerei)
- 200 g stafide (hidratate în apă caldă)
- coaja rasă de la o lămâie și zeama de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare
"Începem cu ouăle, zahărul și le batem împreună două minute, nu foarte mult, e o rețetă foarte rapidă. Adăugăm brânza de vaci. Este foarte important ca toată compoziția să fie cât mai omogenă la această rețetă.
Adaug untul, care e foarte important să fie la temperatura camerei, esența de vanilia, smântâna și jumătate de lămâie stoarsă. Pun și coaja de la o lămâie rasă, adaug și făina puțin câte puțin, pentru a nu face cocoloașe, după care și grișul. Pun și stafidele, pe care le-a m hidratat deja cu puțină apă caldă", a explicat chef Sorin Bontea.
- Bate ouăle cu zahărul tos și zahărul vanilat timp de aproximativ 2 minute.
- Adaugă brânza de vaci și amestecă până obții o compoziție omogenă.
- Încorporează smântâna, untul, esența de vanilie, coaja și zeama de lămâie.
- Adaugă făina cernută treptat, apoi grișul, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Încorporează stafidele hidratate.
- Toarnă compoziția într-o formă de copt (diametru de 24 cm) tapetată cu unt, zahăr și făină.
- Coace pasca în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de 60-70 de minute, în funcție de cuptor.
- După coacere, lasă pasca să se răcească înainte de a o tăia și servi.
"O bag la cuptor la 160 de grade, timp de o oră. După 60 de minute merge tăiată", a mai spus.
Chef Sorin Bontea subliniază importanța utilizării ingredientelor la temperatura camerei pentru a obține o textură perfectă: "Pentru această rețetă, am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Nu este o rețetă complicată".
Această pască fără aluat este o alternativă simplă și rapidă la rețeta tradițională, oferind un gust autentic și o textură cremoasă, perfectă pentru masa de Paște.
-
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă17.10.2025, 18:58
-
-
-
Ficatul tău are nevoie de el: ceaiul care îl curăță de grăsime17.10.2025, 17:08
-
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?