Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT

Chef Sorin Bontea a transformat pasca într-un cheesecake românesc irezistibil, gata în doar câțiva pași. Secretul? Ingredientele simple, combinate genial - iar trucul cu untulși stafidele face toată diferența!...
Chef Sorin Bontea propune o variantă modernă și rapidă a tradiționalei pască de Paște: pasca fără aluat. Această rețetă, asemănătoare unui cheesecake românesc, este ideală pentru cei care doresc un desert delicios, dar simplu de preparat.
Ingrediente necesare
- 700 g brânză de vaci
- 400 g smântână
- 4 ouă
- 250 g zahăr tos
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- esență de vanilie cu aromă de Bourbon
- 100 g griș
- 50 g făină
- 80 g unt (la temperatura camerei)
- 200 g stafide (hidratate în apă caldă)
- coaja rasă de la o lămâie și zeama de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare
"Începem cu ouăle, zahărul și le batem împreună două minute, nu foarte mult, e o rețetă foarte rapidă. Adăugăm brânza de vaci. Este foarte important ca toată compoziția să fie cât mai omogenă la această rețetă.
Adaug untul, care e foarte important să fie la temperatura camerei, esența de vanilia, smântâna și jumătate de lămâie stoarsă. Pun și coaja de la o lămâie rasă, adaug și făina puțin câte puțin, pentru a nu face cocoloașe, după care și grișul. Pun și stafidele, pe care le-a m hidratat deja cu puțină apă caldă", a explicat chef Sorin Bontea.
- Bate ouăle cu zahărul tos și zahărul vanilat timp de aproximativ 2 minute.
- Adaugă brânza de vaci și amestecă până obții o compoziție omogenă.
- Încorporează smântâna, untul, esența de vanilie, coaja și zeama de lămâie.
- Adaugă făina cernută treptat, apoi grișul, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Încorporează stafidele hidratate.
- Toarnă compoziția într-o formă de copt (diametru de 24 cm) tapetată cu unt, zahăr și făină.
- Coace pasca în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de 60-70 de minute, în funcție de cuptor.
- După coacere, lasă pasca să se răcească înainte de a o tăia și servi.
"O bag la cuptor la 160 de grade, timp de o oră. După 60 de minute merge tăiată", a mai spus.
Chef Sorin Bontea subliniază importanța utilizării ingredientelor la temperatura camerei pentru a obține o textură perfectă: "Pentru această rețetă, am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Nu este o rețetă complicată".
Această pască fără aluat este o alternativă simplă și rapidă la rețeta tradițională, oferind un gust autentic și o textură cremoasă, perfectă pentru masa de Paște.
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie. Cel mai bun laxativ natural. Iuliana Dabija: Uneori provoacă balonare, aveți grijă! Dacă simți nevoia să meargi la toaletă imediat după, ești norocos
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".