Pere coapte cu scorțișoară: ușoare și delicioase. Trucul care le face PERFECTE
La prima vedere, pare un desert simplu. Dar rezultatul final este un fruct suculent, fraged și aromat. Un succes și o plăcere garantată cu doar câteva minute de...
Îți va plăcea acest desert, deoarece perele coapte dobândesc o textură caramelizată și o aromă delicioasă de scorțișoară.
De ce pere?
Perele sunt foarte apreciate pentru aroma lor și consistența ușoară. Din punct de vedere caloric, perele conțin multă apă, fiind excelente pentru hidratare și în curele de slăbire.
Datorită polifenolilor din pere, protejează celulele umane de daunele cauzate de radicalii liberi și de boli foarte frecvente, cum ar fi cele cardiovasculare.
În combinație cu scorțișoara, perele coapte devin extrem de parfumate și delicioase. Rețeta din acest articol este un preparat dulce foarte ușor, potrivită pentru orice perioadă a anului, deoarece poate fi consumată atât caldă, cât și rece.
Ingrediente necesare pentru a găti pere coapte cu scorțișoară și vanilie
4 pere mari
120 ml suc de mere (împărțit în 80 + 40 mililitri pentru două utilizări diferite)
70 g zahăr brun
1 lingură de suc de lămâie
3 linguri de unt nesărat
1 linguriță esență de vanilie
2 stele de anason
1 baton de scorțișoară
Înainte de a începe, preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Spală și taie perele în 4 bucăți.
Într-o cratiță, amestecă 80 de mililitri de suc de mere cu zahărul și încălzește la foc mediu, pentru a se dizolva.
Adaugă apoi untul, batonul de scorțișoară, vanilia și anasonul. Amestecă bine pentru a integra toate ingredientele. Ia de pe foc.
Într-un castron așază perele. Toarnă siropul deasupra, nu tot, mai lasă deoparte două sau trei linguri. Adaugă și condimentele (bățul de scorțișoară și anasonul) în tavă, deoarece gătitul va crește aromele rețetei.
Stropește cu puțin suc de lămâie.
Bagă la cuptor pentru 35 de minute. După primele 15 minute adaugă jumătate din sucul de mere rămas (aproximativ 20 de mililitri) și după 15 minute restul. În acest fel, perele sunt mult mai suculente.
Spre final, adaugă restul de sirop și lasă perele câteva minute în cuptor.
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
-
-
Grăsimea de pe burtă crește riscul de deces cu 83%13.12.2025, 13:03
-
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
