Pere coapte cu scorțișoară: ușoare și delicioase. Trucul care le face PERFECTE

Cătălina Burghelea / 18 mai 2021 / 19:13
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

La prima vedere, pare un desert simplu. Dar rezultatul final este un fruct suculent, fraged și aromat. Un succes și o plăcere garantată cu doar câteva minute de pregătire.

Îți va plăcea acest desert, deoarece perele coapte dobândesc o textură caramelizată și o aromă delicioasă de scorțișoară. 

De ce pere?

Perele sunt foarte apreciate pentru aroma lor și consistența ușoară. Din punct de vedere caloric, perele conțin multă apă, fiind excelente pentru hidratare și în curele de slăbire. 

Datorită polifenolilor din pere, protejează celulele umane de daunele cauzate de radicalii liberi și de boli foarte frecvente, cum ar fi cele cardiovasculare.

În combinație cu scorțișoara, perele coapte devin extrem de parfumate și delicioase. Rețeta din acest articol este un preparat dulce foarte ușor, potrivită pentru orice perioadă a anului, deoarece poate fi consumată atât caldă, cât și rece. 

Ingrediente necesare pentru a găti pere coapte cu scorțișoară și vanilie

4 pere mari

120 ml suc de mere (împărțit în 80 + 40 mililitri pentru două utilizări diferite)

70 g zahăr brun

1 lingură de suc de lămâie

3 linguri de unt nesărat

1 linguriță esență de vanilie

2 stele de anason

1 baton de scorțișoară

Înainte de a începe, preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Spală și taie perele în 4 bucăți. 

Într-o cratiță, amestecă 80 de mililitri de suc de mere cu zahărul și încălzește la foc mediu, pentru a se dizolva.

Adaugă apoi untul, batonul de scorțișoară, vanilia și anasonul. Amestecă bine pentru a integra toate ingredientele. Ia de pe foc. 

Într-un castron așază perele. Toarnă siropul deasupra, nu tot, mai lasă deoparte două sau trei linguri. Adaugă și condimentele (bățul de scorțișoară și anasonul) în tavă, deoarece gătitul va crește aromele rețetei.

Stropește cu puțin suc de lămâie.

Bagă la cuptor pentru 35 de minute. După primele 15 minute adaugă jumătate din sucul de mere rămas (aproximativ 20 de mililitri) și după 15 minute restul. În acest fel, perele sunt mult mai suculente.

Spre final, adaugă restul de sirop și lasă perele câteva minute în cuptor.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy