Pere coapte cu scorțișoară: ușoare și delicioase. Trucul care le face PERFECTE

La prima vedere, pare un desert simplu. Dar rezultatul final este un fruct suculent, fraged și aromat. Un succes și o plăcere garantată cu doar câteva minute de...
Îți va plăcea acest desert, deoarece perele coapte dobândesc o textură caramelizată și o aromă delicioasă de scorțișoară.
De ce pere?
Perele sunt foarte apreciate pentru aroma lor și consistența ușoară. Din punct de vedere caloric, perele conțin multă apă, fiind excelente pentru hidratare și în curele de slăbire.
Datorită polifenolilor din pere, protejează celulele umane de daunele cauzate de radicalii liberi și de boli foarte frecvente, cum ar fi cele cardiovasculare.
În combinație cu scorțișoara, perele coapte devin extrem de parfumate și delicioase. Rețeta din acest articol este un preparat dulce foarte ușor, potrivită pentru orice perioadă a anului, deoarece poate fi consumată atât caldă, cât și rece.
Ingrediente necesare pentru a găti pere coapte cu scorțișoară și vanilie
4 pere mari
120 ml suc de mere (împărțit în 80 + 40 mililitri pentru două utilizări diferite)
70 g zahăr brun
1 lingură de suc de lămâie
3 linguri de unt nesărat
1 linguriță esență de vanilie
2 stele de anason
1 baton de scorțișoară
Înainte de a începe, preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Spală și taie perele în 4 bucăți.
Într-o cratiță, amestecă 80 de mililitri de suc de mere cu zahărul și încălzește la foc mediu, pentru a se dizolva.
Adaugă apoi untul, batonul de scorțișoară, vanilia și anasonul. Amestecă bine pentru a integra toate ingredientele. Ia de pe foc.
Într-un castron așază perele. Toarnă siropul deasupra, nu tot, mai lasă deoparte două sau trei linguri. Adaugă și condimentele (bățul de scorțișoară și anasonul) în tavă, deoarece gătitul va crește aromele rețetei.
Stropește cu puțin suc de lămâie.
Bagă la cuptor pentru 35 de minute. După primele 15 minute adaugă jumătate din sucul de mere rămas (aproximativ 20 de mililitri) și după 15 minute restul. În acest fel, perele sunt mult mai suculente.
Spre final, adaugă restul de sirop și lasă perele câteva minute în cuptor.
-
-
-
Urina, soluție promițătoare pentru depistarea cancerului de col uterin12.09.2025, 17:30
-
Proiectele spitalelor din PNRR continuă cu fonduri europene12.09.2025, 16:12
-
CNAS, anunț despre tratamentul pacienților oncologici12.09.2025, 15:53
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.