Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
La prima vedere, pare un desert simplu. Dar rezultatul final este un fruct suculent, fraged și aromat. Un succes și o plăcere garantată cu doar câteva minute de...
Îți va plăcea acest desert, deoarece perele coapte dobândesc o textură caramelizată și o aromă delicioasă de scorțișoară.
De ce pere?
Perele sunt foarte apreciate pentru aroma lor și consistența ușoară. Din punct de vedere caloric, perele conțin multă apă, fiind excelente pentru hidratare și în curele de slăbire.
Datorită polifenolilor din pere, protejează celulele umane de daunele cauzate de radicalii liberi și de boli foarte frecvente, cum ar fi cele cardiovasculare.
În combinație cu scorțișoara, perele coapte devin extrem de parfumate și delicioase. Rețeta din acest articol este un preparat dulce foarte ușor, potrivită pentru orice perioadă a anului, deoarece poate fi consumată atât caldă, cât și rece.
Ingrediente necesare pentru a găti pere coapte cu scorțișoară și vanilie
4 pere mari
120 ml suc de mere (împărțit în 80 + 40 mililitri pentru două utilizări diferite)
70 g zahăr brun
1 lingură de suc de lămâie
3 linguri de unt nesărat
1 linguriță esență de vanilie
2 stele de anason
1 baton de scorțișoară
Înainte de a începe, preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Spală și taie perele în 4 bucăți.
Într-o cratiță, amestecă 80 de mililitri de suc de mere cu zahărul și încălzește la foc mediu, pentru a se dizolva.
Adaugă apoi untul, batonul de scorțișoară, vanilia și anasonul. Amestecă bine pentru a integra toate ingredientele. Ia de pe foc.
Într-un castron așază perele. Toarnă siropul deasupra, nu tot, mai lasă deoparte două sau trei linguri. Adaugă și condimentele (bățul de scorțișoară și anasonul) în tavă, deoarece gătitul va crește aromele rețetei.
Stropește cu puțin suc de lămâie.
Bagă la cuptor pentru 35 de minute. După primele 15 minute adaugă jumătate din sucul de mere rămas (aproximativ 20 de mililitri) și după 15 minute restul. În acest fel, perele sunt mult mai suculente.
Spre final, adaugă restul de sirop și lasă perele câteva minute în cuptor.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.