Persoanele cu tatuaje iau decizii pripite și sunt mai impulsive. Studiu

Persoanele care poartă cu mândrie tatuaje pe corp sunt mai predispuse să acționeze din impuls și să ia decizii nechibzuite, potrivit unui nou studiu.

Studiul a fost realizat de Economiștii de la McMaster University, Canada, și a fost realizat pe mai mult de 1.000 de persoane. Participanţii au fost întrebaţi „de ce ar dori cineva să îşi aplice de bună voie pe corp un element care îi va stigmatiza identitatea”, citează Daily Mail.

La cercetare au luat parte un număr de 781 de persoane fără tatuaje și 255 cu tatuaje, dintre care 68 aveau operele de artă vizibile chiar şi când erau îmbrăcate.

 Tatuajele își au originea în cele mai negre rădăcini ale societății, autorii studiului catalogând arta corporală drept „rezervată în mare măsură pentru criminali, marinari și oamenii de la circ”.

"Sunt economist. Din perspectiva economică, această decizie de a-ţi face un tatuaj este neclară", a declarat pentru Times, Bradley Ruffle, de la Universitatea McMaster, Canada, autor al studiului.

Persoanele cu tatuaje, mai nerăbdătoare

Pentru a afla dacă procesele de gândire ale oamenilor sunt schimbate în funcție de prezenţa tatuajelor, cercetătorii au solicitat participanților să joace un joc folosit în mod obișnuit de cercetători pentru a evalua capacitatea de planificare pe termen lung. Oamenilor li s-au prezentat două opțiuni economice, fie primesc un dolar în 18 ore, fie o sumă mai mare, trecând de la 1,05 USD la 2,50 USD,  în trei săptămâni. Persoanele fără tatuaje au ales suma întârziată, dar mai mare, în timp ce persoanele cu tatuaje, grăbiţi, au ales varianta rapidă, însă cu suma mai mică.

 De ce îşi fac oamenii tatuaje?

Psihologul Luzelle Naudé, de la University of the Free State din Africa de Sud, a efectuat o cercetare separată despre motivul pentru care oamenii îşi fac tatuaje. Aceasta spune că motivația principală pentru care oamenii îşi fac un tatuaj, care implică mai mult de 25 la sută din participanţii la studiu, se datorează faptului că desenul ar avea o semnificație personală. Alţi 12% folosesc tatuajele ca mod de a se exprima și consideră opera de artă ca o extensie a personalităţii lor. 11,4% dintre respondenți, care nu încă au tatuaje, au spus că principalul motiv care îi opreşte este acela cultural.

 

 În timpul tatuării, metalele din ac pot intra şi rămâne în piele

 Un studiu recent a descoperit că particule minuscule de metal din acul de tatuare intră în piele și călătoresc către ganglionii limfatici. Cercetătorii de la European Synchrotron Radiation Facility (ESRF) din Grenoble, Franța, au descoperit că nichelul și cromul, care sunt alergeni, sunt vărsate prin acul de tatuaare atunci când este utilizat un anumit pigment. Pigmentul alb se numește dioxid de titan și este adesea amestecat în culori strălucitoare, precum albastru, verde și roșu.

 Mai mult, cercetătorii consideră că aceste metale grele ar putea explica de ce unele persoane au reacții adverse la tatuaje și intenționează să investigheze efectele potențialelor metale toxice din timpul tatuării asupra sănătății.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel