Pesimismul duce la boli de inimă?

Adisa Codruț |
Data publicării:
Inimă FOTO: pexels.com
Inimă FOTO: pexels.com

O perspectivă negativă asupra vieţii poate afecta sănătatea inimii, potrivit unui nou studiu.

Pesimism, inimă. Conform studiului realizat de Universitatea Tampere din Finlanda, pesimismul poate contribui semnificativ la dezvoltarea de boli coronariene. În cadrul cercetării au fost monitorizaţi 3.000 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 52 şi 76 de ani timp de 10 ani. Astfel, bărbaţii pesimişti au prezentat un risc de patru ori mai mare de a dezvolta boli de inimă în comparaţie cu participanţii consideraţi cel mai puţin pesimişti. Cele mai pesimiste persoane din cadrul studiului au prezentat de asemenea un risc de două ori mai ridicat de a muri din cauza unei boli coronariene.

"Se pare că pesimismul singur este un factor de risc pentru dezvoltarea de boli coronariene, chiar şi atunci când se ia în calcul stilul de viaţă, colesterolul şi nivelul de zahăr din sânge", a declarat Mikko Pänkäläinen, care a prezentat vineri o disertaţie pe această temă la Universitatea din Tampere, potrivti Agerpres.

Pänkäläinen a declarat că pesimiştii se aşteaptă să li se întâmple mai multe lucruri rele decât bune. Presupunerea celor mai grave lucruri în fiecare situaţie creşte, de asemenea, nivelul de inflamaţie în organism, a constatat studiul. Totuşi, nici un optimist exagerat nu a îmbunătăţit rezultatele în materie de sănătate. "Oamenii au atât trăsături optimiste, cât şi pesimiste. Optimismul singur nu este benefic. Acest studiu a arătat că a nu fi prea pesimist este principalul beneficiu pentru sănătate", a explicat el.

Pesimismul se dezvoltă în copilărie şi adolescenţă, devenind parte a naturii unei persoane. "Problemele financiare şi circumstanţele dificile din familie experimentate în copilărie pot cauza pesimism", a mai spus el. Comunitatea ştiinţifică a făcut anterior legătura între depresie şi o probabilitate mai mare de a dezvolta boli coronariene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel