Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Cercetătorii au descoperit că clorpirifosul, un pesticid organofosfat folosit pe culturi, animale și clădiri, precum și în alte zone, pentru a ucide un număr de dăunători, inclusiv insecte și viermi, încetine?...
Oamenii de știință de la McMaster University au descoperit că clorpirifosul provoacă obezitate după ce au studiat 34 de pesticide și erbicide utilizate în mod obișnuit în celulele grase brune și au testat efectele clorpirifosului la șoarecii hrăniți cu diete bogate în calorii.
Studiul lor a fost publicat în jurnalul de specialitate Nature Communications (link direct studiu) și ar putea avea implicații importante pentru sănătatea publică.
„Grăsimea brună este cuptorul metabolic din corpul nostru, arde calorii, spre deosebire de grăsimea normală care este utilizată pentru a le stoca. Aceasta generează căldură și împiedică depunerea caloriilor pe corpul nostru ca grăsime albă normală. Știm că grăsimea brună se activează în timpul frigului și când mâncăm”, a declarat autorul principal Gregory Steinberg, profesor de medicină și co-director al Centrului pentru Cercetări privind Metabolismul, Obezitatea și Diabetul de la McMaster.
„Modificările stilului de viață în jurul dietei și exercițiului fizic duc rar la pierderea în greutate susținută. Credem că o parte a problemei poate fi această apelare intrinsecă a cuptorului metabolic de către clorpirifos”.
Steinberg a spus că clorpirifosul ar trebui să inhibe consumul de energie în grăsimile brune cu 40 de calorii în fiecare zi pentru a declanșa obezitatea la adulți, ceea ce s-ar traduce într-o creștere suplimentară de cinci kilograme în greutate pe an.
El a spus că, deși mai multe toxine din mediu, inclusiv clorpirifos, au fost legate de creșterea ratei obezității atât la oameni, cât și la animale, majoritatea acestor studii au atribuit creșterea în greutate creșterii aportului de alimente și nu arderii caloriilor.
În timp ce utilizarea clorpirifosului pe alimente este interzisă în Canada, produsele importate pot fi tratate în continuare cu acesta.
„Deși descoperirile nu au fost încă confirmate la om, un aspect important este că, ori de câte ori este posibil, consumați fructe și legume din surse locale canadiene și, dacă consumați produse importate, asigurați-vă că sunt spălate bine”, a arătat Steinberg.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".