Postul: aspecte medicale pe care ar fi bine să le știți

Adisa Codruț |
Data publicării:
Mâncare
Mâncare

Postul este prezent în multe practici religioase din lume, însă pe lângă acest aspect sunt câteva beneficii medicale nu prea cunoscute.

Postul, aspecte. Postul reprezintă un obicei întâlnit în multe religii. Presupune să mâncați mai puțin sau deloc pentru o anumită perioadă de timp. "Un post durează de obicei de la 12 la 24 de ore, dar unele tipuri continuă zile întregi. În unele cazuri, este posibil să vi se permită apă, ceai și cafea sau chiar o cantitate mică de mâncare", potrivit webmd.

Cercetările au demonstrat că sunt anumite tipuri de post pot ajuta la îmbunătățirea colesterolului, a tensiunii arteriale, a nivelului de glucoză, a sensibilității la insulină și a altor probleme de sănătate.

Câteva idei, potrivit sursei citate:

1. Este sigur – nu vă face rău dacă sunteți un adult sănătos, indiferent dacă greutatea voastră. Totuși, corpul are nevoie de o nutriție bună ca să funcționeze cum trebuie. De aceea, mai întâi discutați cu medicul vostru, mai ales dacă aveți probleme de sănătate sau luați medicamente. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau aveți un istoric de tulburări alimentare, ar trebui să evitați postul de orice fel.

2. Ce puteți mânca - nu ar trebui să vă încărcați pe o mulțime de cartofi prăjiți și gogoși. Dar studiile par să arate că starea de sănătate se schimbă în bine când postiți, chiar dacă dieta nu o face. Ar trebui să adăugați mai multe fructe, legume și cereale integrale, dacă nu le mâncați deja suficiente. Și da, vă va fi foame când postiți mai ales când începeți postul.

3. Postul intermitent - există trei tipuri principale pe care medicii le-au studiat și oamenii s-au folosit de ele pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea stării de sănătate: hrănirea cu restricție de timp, postul alternativ de zi, postul modificat. Primul tip presupune să mâncați într-o anumită perioadă a zilei, adesea în jur de 8-12 ore. Al doilea tip, postul alternativ de zi – înseamnă să nu mâncați 24 de ore complete. Urmați asta cu una sau mai multe zile în care puteți mânca cât doriți. Chiar dacă studiile sunt foarte limitate, rezultatele sugerează că postul alternativ poate duce la pierderea în greutate și îmbunătățirea stării de sănătate. Al treilea tip, postul modificat - vă permite să mâncați în jur de 20% până la 25% din nevoile voastre zilnice normale de energie în zilele rapide programate - doar suficient pentru a vă reaminti ceea ce vă lipsesc. O variantă populară, dieta 5: 2, necesită 2 zile pe săptămână (nu la rând) de 24 de ore „post", cu excepția unei mese foarte ușoare. În celelalte cinci zile ale săptămânii, puteți mânca orice doriți.

4. Diabet - studiile arată că postul poate ajuta persoanele cu diabet sau prediabet să controleze glicemia, să îmbunătățească sensibilitatea la insulină și să piardă în greutate. Dacă aveți oricare dintre aceste afecțiuni, este foarte important să discutați cu medicul înainte de a face modificări la medicamente, la consumul de insulină sau la obiceiurile alimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel