Postul, beneficii pentru sănătate. Ce se întâmplă în corp după restricțiile alimentare

Angela Sabău |
Data publicării:
Postul aduce beneficii asupra sănătății
Postul aduce beneficii asupra sănătății

Postul este recunoscut pentru beneficiile asupra sănătății. Cercetătorii au vrut să afle mai multe și au luat probe de sânge unor persoane înainte și după ce au postit. 

Noi dovezi arată că postul poate fi util în lupta cu kilogramele, recum și cu bolile sociate obezității. Prin creșterea anumitor proteine, practicarea postului poate proteja împotriva sindromului metabolic, a diabetului și a bolii hepatice, dar pe lângă post, "timpul și durata între mese" este esențială.

Beneficiile pentru sănătate ale postului au fost subiect de multe discuții în ultimii ani. Din ce în ce mai mulți oameni se grăbesc acum să postească, nu doar în scopuri religioase, ci și pentru piardă în greutate și să stimuleze metabolismul, potrivit medicalnewstoday.com.

Restricționarea consumului de alimente poate crește activitatea metabolică mai mult decât credeau cercetătorii, sugerează studiile, iar practica poate chiar ajuta la lupta împotriva îmbătrânirii.

Postul poate, de asemenea, să îmbunătățească sănătatea intestinului, conform altor cercetări, și să consolideze ritmurile circadiane, stimulând astfel sănătatea generală.

O cercetare nouă aduce dovezi a beneficiilor postului în ceea ce privește afecțiunile legate de obezitate.

Dr. Ayse Leyla Mindikoglu, profesor asociat de medicină și chirurgie la Colegiul de Medicină Baylor din Houston, TX, și colegii ei au folosit practica spirituală islamică a Ramadanului pentru a studia beneficiile postului de la zori la apus.

Cercetătorii au descoperit că practicând acest tip de post tip de 30 de zile a ridicat nivelurile de anumite proteine care pot îmbunătăți rezistența la insulină și pot preveni efectele adverse ale unei diete bogate în grăsimi și zahăr.

Dr. Mindikoglu și echipa și-au prezentat concluziile la săptămâna Digestive Disease Week, o conferință care a avut loc recent în San Diego, CA.

Timpul și durata între mese sunt esențiale

Dr. Mindikoglu și colegii lui au studiat 14 persoane care au fost sănătoase la momentul inițial și care au postit timp de 15 ore în fiecare zi de la zori la apus, ca parte a Ramadanului.

În timpul postului, participanții nu au consumat alimente sau băuturi. Înainte de începerea postului, cercetătorii au luat probe de sânge de la participanți. Oamenii de știință au testat, de asemenea, sângele participanților după patru săptămâni de post și o săptămână după ce postul s-a încheiat. Probele de sânge au arătat niveluri mai ridicate de proteine numite tropomyosin (TPM) 1, 3 și 4. TPM este cel mai bine cunoscut pentru rolul său în reglarea contracției mușcilor scheletari și a inimii.

Cu toate acestea, TPM este, de asemenea, cheia pentru menținerea sănătății celulelor care sunt importante pentru rezistența la insulină și pentru repararea acestora dacă suferă pagube.

În special, TPM3 joacă un rol important în îmbunătățirea sensibilității organismului la insulină. O mai bună sensibilitate la insulină înseamnă mai mult control al glicemiei.

Studiul actual a constatat că nivelele de „produse proteice genice„ TPM1, 3 și 4 au crescut considerabil între linia de bază și 1 săptămână după ce postul sa terminat.

Principalul autor al studiului comentează rezultatele, spunând: "Alimentația și postul pot avea un impact semnificativ asupra modului în care organismul produce și folosește proteine care sunt critice pentru reducerea rezistenței la insulină și menținerea unei greutăți corporale sănătoase".

Prin urmare, calendarul și durata între mese ar putea fi factori importanți de luat în considerare pentru persoanele care se luptă cu afecțiunile legate de obezitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel