Psoriazisul, legat de câtă carne mănânci

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Psoriazis
Psoriazis

Cercetătorii japonezi au descoperit că psoriazisul este legat de cantitatea de carne din alimentația unei persoane și de Indicele de Masă Corporală (IMC).

Psoriazisul este asociat cu indice de masă corporală mare (IMC) și un aport scăzut de carne, potrivit unui studiu japonez publicat în numărul din septembrie al Journal of Dermatology.

Hiroko Yamashita, de la Școala Medicală Nippon din Tokyo și colegii săi au evaluat obiceiurile dietetice la pacienții adulți japonezi cu psoriazis, folosind un chestionar în legătură cu istoricul dietetic. Rezultatele au fost comparate cu alte două grupuri de persoane sănătoase, asemănătoare ca vârstă și sex.

Prea puțină carne în alimentație

Cercetătorii au descoperit că pacienții japonezi cu psoriazis au avut IMC mai mare, un aport mai mare de pește/crustacee, legume, zahăr/îndulcitori, vitamina B12 și vitamina D și un aport mai mic de carne, comparativ cu grupurile de persoane sănătoase. Psoriazisul a fost asociat cu IMC ridicat și un aport redus de carne.

La pacienții cu suprafețe mai mari de piele afectate de psoriazis și cu indice de severitate mai mare, aportul de dulciuri a fost mai mare decât cel observat la cei cu suprafețe scăzute. La pacienții cu psoriazis care sufereau și de artrită, aportul de β-caroten, vitamina A și legume verzi / galbene a fost mai mare decât cel observat la pacienții fără artrită, . 

„Majoritatea studiilor anterioare din țările occidentale au arătat un aport mai mare de grăsimi și un aport mai mic de pește la pacienții psoriazici în comparație cu grupurile de referință”, scriu autorii, conform medicalxpress.com.

„Cu toate acestea, rezultatele noastre la pacienții psoriazici japonezi sunt destul de diferite de cele din țările occidentale: un aport mai mare de pește / crustacee și legume și un aport mai mic de carne în comparație cu controalele, deși pacienții japonezi au arătat IMC mai mare în comparație cu controalele, similar cu cele occidentale pacienți.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel