Pudra de cacao raw, beneficii pentru imunitate, inimă și creier. De ce este bine să o consumi și cum

Pudra de cacao raw este o alternativă sănătoasă și delicioasă. Iată ce beneficii are pentru sănătate.
Pudra de cacao raw, obținută prin măcinarea boabelor de cacao neprăjite, este o alternativă sănătoasă și delicioasă față de pudra de cacao tradițională. Această pudră are un gust intens de ciocolată și o textură fină și poate fi utilizată într-o varietate de rețete, de la băuturi calde la prăjituri și deserturi raw vegane chiar și la renunțarea de cafea, fiind un înlocuitor foarte bun.
Boabele de cacao își dezvoltă aroma și textura printr-un proces de fermentare înainte de a fi transformate fie în cacao, fie în pudră de cacao. Fermentarea și prăjirea ei este, de asemenea, primul pas în fabricarea ciocolatei. Oamenii zdrobesc boabele de cacao într-o pastă numită lichior de ciocolată, pe care o tratează apoi cu căldură pentru a crea cacao. Cacao este ingredientul cheie în majoritatea produselor de ciocolată.
Prin presarea la rece a boabelor de cacao neprăjite se obține cacao crudă, care a căpătat reputația de "superaliment" datorită cantității mari de antioxidanți, minerale și vitamine. Cacaua crudă în sine are un gust foarte amar, așa că este adesea transformată într-o pudră care poate fi adăugată în alte alimente.
Pentru a crea pudra de cacao, procesatorii aplică temperaturi foarte ridicate pe boabele de cacao, ceea ce produce acel gust dulce și fin pe care oamenii îl apreciază în produsele de patiserie sau în cacao caldă. Pudra de cacao este mai puțin amară decât cacaua, dar își pierde o parte din valoarea nutritivă în timpul procesării.
Boabele de cacao destinate să devină pudră de cacao și nucile de cacao nu sunt prăjite la aceste temperaturi ridicate. În schimb, sunt procesate la temperaturi scăzute și apoi măcinate în pulbere. Pulberea de cacao este destul de amară, dar păstrează mai mult din valoarea nutritivă inițială a boabelor de cacao.
Pudra de cacao, beneficii
Iată câteva posibile beneficii pentru sănătate ale pudrei de cacao pe care cercetătorii le studiază.
Sunt în curs de cercetare pentru a vedea dacă pudra de cacao are un efect pozitiv asupra sindromului de colon iritabil, potrivit WebMD.
- Scade tensiunea arterială
De ce să nu mai folosești scobitori niciodată. Remus Grecea: Duc la deces
- Reducerea riscului de diabet
- Reducerea riscului de boli de inimă
- Inflamație redusă
- Mai puțin stres
Pudra de cacao raw, ce beneficii are
În acest articol, vom explora beneficiile pudrei de cacao raw, modurile de utilizare și cum să o integrați în dieta dvs. zilnică.
Pudra de cacao raw este bogată în nutrienți esențiali, inclusiv antioxidanți, fier, magneziu și cupru. Acești nutrienți pot ajuta la susținerea sistemului imunitar, la îmbunătățirea sănătății inimii și a creierului, precum și la menținerea sănătății pielii și a părului.
Pudra de cacao raw conține, de asemenea, flavonoide, un tip de antioxidanți care poate ajuta la reducerea inflamației și la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative.
Pudra de cacao raw poate fi utilizată în multe feluri diferite. Poate fi adăugată în smoothie-uri sau în lapte de migdale, de caju sau de cocos, pentru a crea o băutură delicioasă și sănătoasă.
Puteți adăuga, de asemenea, pudra de cacao raw în rețete de deserturi raw vegane, cum ar fi prăjitura cu avocado și ciocolată sau trufe cu cacao. De asemenea, pudra de cacao raw poate fi utilizată în prepararea cremelor sau a sosurilor pentru a adăuga un gust bogat de ciocolată.
Pudra de cacao raw poate fi integrată în dieta dvs. zilnică prin adăugarea sa în smoothie-uri sau în băuturi cu lapte, pentru a crea o băutură bogată în nutrienți și în gustul de ciocolată.
De asemenea, puteți adăuga pudra de cacao raw în cerealele de dimineață sau în iaurt, pentru un mic dejun sănătos și delicios. În plus, puteți folosi pudra de cacao raw în rețete de deserturi raw vegane, pentru a vă bucura de gustul delicios al ciocolatei, fără a procesate.
-
Ceaiurile care reduc pofta de dulce și echilibrează glicemia15.10.2025, 21:12
-
-
-
-
Somnolența diurnă la vârstnici, semnal ascuns al declinului cognitiv15.10.2025, 15:47
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.