Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute

Rețeta pe care nutriționistul Mihaela Bilic o recomandă de cel puțin 2 ori pe săptămână. E delicioasă și e bună pentru orice masă a zilei.
Vezi și: Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Vezi și: Bacteria pe care 90% dintre oameni o au în corp fără să știe
Mâncarea de mazăre este un preparat simplu, gustor și plin de beneficii pentru sănătate. Mazărea, această leguminoasă mică, este extrem de nutritivă, este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre, vitamine și minerale esențiale.
Fiind ușor de digerat și versatilă în bucătărie, mazărea poate fi gtită sub diverse forme - de a supe și tocănițe, până la piureuri și garnituri.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale mâncării de mazăare este conținutul su bogat în antioxidanți și fibre, care contribuie la sănătate digestivă și la menținerea unui nivel optim al zahărului din sânge.
De asemenea, este o sursă excelentă de vitamina C, care sprijină sistemul imunitar, și de vitamina K, esențială pentru sănătatea oaselor.
Datorită conținutului ridicatdeproteine vegetale, mazărea este o alegere excelentă pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană.
Rețeta pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână
"Mazăre cu pui și muuuuult mărar.
Măcar de 2 ori pe săptămână ar trebui să avem în meniu leguminoase - boabe ca să alternăm proteinele animale cu cele vegetale.
După ce soia a picat în dizgrație, de modificată genetic ce este (80% din culturi sunt cu OMG-uri), mazărea s-a trezit încoronată drept proteina vegetală perfectă!
Dacă fasolea boabe trebuie fiartă în multe ape ca să nu baloneze, mazărea nu are acest inconvenient. E plină de fibre, deci satură.
Ajută și la menținerea echilibrului glicemic, pentru că amidonul din ea se absoarbe lent și ține de foame.
Are minerale din belșug plus proteine vegetale, chiar dacă nu sunt de calitatea I.
Prin combinarea leguminoaselor cu cereale acoperim tot spectrul de aminoacizi esențiali, deci nu-i greșit să o mâncăm cu o felie de pâine.
Apoi, dacă o gătim cu sos de roșii, creștem absorția fierului.
Și nu în ultimul rând, dacă îi punem mărar din belșug nu mai are nevoie de sare și ajută la ameliorarea celulitei.
Mazărea congelată este cea mai practică variantă în orice sezon și dacă folosiți o oală de fiert sub presiune, în 20 min masa e gata", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Mâncarea de mazăreeste ușor de preparat, fiind adesea gătită cu sos de roșii, morcovi, ceapă și mărar, oferind o explozie de arome.
-
Una din victimele exploziei din București, transportată în Austria18.10.2025, 09:17
-
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă17.10.2025, 18:58
-
-
-
Ficatul tău are nevoie de el: ceaiul care îl curăță de grăsime17.10.2025, 17:08
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.