Risc URIAȘ pentru vegani. Dr Simona Carniciu, alimentele la care NU trebuie să renunți

Adisa Codruț / 19 aug 2020 / 19:11

Dr Simona Carniciu a explicat că veganii se expun unui risc uriaș de a face mai multe boli, atunci când renunță la anumite alimente. 

În măsura în care dietele vegane sunt din ce în ce mai populare, dr Simona Carniciu, medic specializat în diabet și boli de nutriție, a tras un semnal de alarmă, la B1 TV. 

„În momentul în care se renunță complet la orice produs de origine animală, pot să apară probleme de sănătate, prin faptul că se exclud în special aminoacizi esențiali, pe care organismul nu îi poate produce, iar ei sunt absolut necesari. (...) Din păcate proteinele de orgine animală și grăsimile care sunt absolut necesare organismului nu pot fi suplinite. Astenia sau anxietatea pot să apară din cauza dezechilibrelor alimentare, înlocuirea senzației de sațietate, dată de proteina animală, cu carbohidrați duce la obezitate și chiar alte probleme de sănătate. Poate apărea chiar diabetul zaharat sau chiar diverse tipuri de cancere”, a spus medicul, pentru B1.ro.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy