Risc URIAȘ pentru vegani. Dr Simona Carniciu, alimentele la care NU trebuie să renunți
Dr Simona Carniciu a explicat că veganii se expun unui risc uriaș de a face mai multe boli, atunci când renunță la anumite alimente.
În măsura în care dietele vegane sunt din ce în ce mai populare, dr Simona Carniciu, medic specializat în diabet și boli de nutriție, a tras un semnal de alarmă, la B1 TV.
„În momentul în care se renunță complet la orice produs de origine animală, pot să apară probleme de sănătate, prin faptul că se exclud în special aminoacizi esențiali, pe care organismul nu îi poate produce, iar ei sunt absolut necesari. (...) Din păcate proteinele de orgine animală și grăsimile care sunt absolut necesare organismului nu pot fi suplinite. Astenia sau anxietatea pot să apară din cauza dezechilibrelor alimentare, înlocuirea senzației de sațietate, dată de proteina animală, cu carbohidrați duce la obezitate și chiar alte probleme de sănătate. Poate apărea chiar diabetul zaharat sau chiar diverse tipuri de cancere”, a spus medicul, pentru B1.ro.
-
-
De ce te trezești înainte să sune alarma: explicația ceasului biologic21.12.2025, 13:16
-
Bagaj inteligent: ce să lași acasă și ce să împachetezi pentru zbor21.12.2025, 11:30
-
-
Ceapa apoasă te poate păcăli: cum să știi dacă e proaspătă sau stricată21.12.2025, 09:05
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Cum scap de pofta de dulce
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
