Salata de boeuf, ingredientul care face diferența: părerea unui nutriționist

Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor, însă un medic nutriționist atrage atenția că, deși conține multe ingrediente sănătoase, trebuie, totuși, consumată cu...
Se apropie sărbătorile și nu e casă de români în care să nu se gătească o salată de boeuf, așa cum este „tradiția”. Zarzavat și carne fiartă combinate cu murături ar trebui să fie o salată nu doar hrănitoare, ci și foarte sănătoasă. Dar un medic nutriționist explică de ce trebuie, totuși, consumată cum măsură.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a postat pe Instagram mai multe informații nutritive despre salata de boeuf:
„Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (va recomand), mazăre, murături si carne. Chiar daca are «boeuf-ul» în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar si cu plulpă de porc(foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică si cu calorii negative.
Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de «legată» va fi salata, însă sfatul meu este sa nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză”, a explicat medicul nutruționist.
Deasemenea, continuă ea, porția rămâne un element important, iar despre cantitatea de maioneză – cu cât mai puțină, cu atât mai bine – spune ea. „Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu «greutate» a meniului de Sărbători. A se consuma cu moderație/responsabil”, este sfatul medicului nutriționist Mihaela Bilic.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.