Salata de boeuf, ingredientul care face diferența: părerea unui nutriționist

Angela Sabău |
Data publicării:
Salata de boeuf
Salata de boeuf

Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor, însă un medic nutriționist atrage atenția că, deși conține multe ingrediente sănătoase, trebuie, totuși, consumată cu măsură.

Se apropie sărbătorile și nu e casă de români în care să nu se gătească o salată de boeuf, așa cum este „tradiția”. Zarzavat și carne fiartă combinate cu murături ar trebui să fie o salată nu doar hrănitoare, ci și foarte sănătoasă. Dar un medic nutriționist explică de ce trebuie, totuși, consumată cum măsură.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a postat pe Instagram mai multe informații nutritive despre salata de boeuf:

„Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (va recomand), mazăre, murături si carne. Chiar daca are «boeuf-ul» în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar si cu plulpă de porc(foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică si cu calorii negative.
Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de «legată» va fi salata, însă sfatul meu este sa nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză”, a explicat medicul nutruționist.
Deasemenea, continuă ea, porția rămâne un element important, iar despre cantitatea de maioneză – cu cât mai puțină, cu atât mai bine – spune ea. „Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu «greutate» a meniului de Sărbători. A se consuma cu moderație/responsabil”, este sfatul medicului nutriționist Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel