Salata de boeuf, ingredientul care face diferența: părerea unui nutriționist

Angela Sabău / 13 dec 2019 / 09:52
Salata de boeuf, bomba calorică ce poate fi transformată în aliment prietenos cu dieta
Salata de boeuf, bomba calorică ce poate fi transformată în aliment prietenos cu dieta

Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor, însă un medic nutriționist atrage atenția că, deși conține multe ingrediente sănătoase, trebuie, totuși, consumată cu măsură.

Se apropie sărbătorile și nu e casă de români în care să nu se gătească o salată de boeuf, așa cum este „tradiția”. Zarzavat și carne fiartă combinate cu murături ar trebui să fie o salată nu doar hrănitoare, ci și foarte sănătoasă. Dar un medic nutriționist explică de ce trebuie, totuși, consumată cum măsură.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a postat pe Instagram mai multe informații nutritive despre salata de boeuf:

„Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (va recomand), mazăre, murături si carne. Chiar daca are «boeuf-ul» în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar si cu plulpă de porc(foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică si cu calorii negative.
Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de «legată» va fi salata, însă sfatul meu este sa nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză”, a explicat medicul nutruționist.
Deasemenea, continuă ea, porția rămâne un element important, iar despre cantitatea de maioneză – cu cât mai puțină, cu atât mai bine – spune ea. „Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu «greutate» a meniului de Sărbători. A se consuma cu moderație/responsabil”, este sfatul medicului nutriționist Mihaela Bilic.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy