Sănătate mentală. Cine suferă mai mult la pierderea cuiva drag: femeile sau bărbații

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Astenie
Astenie

Pierderea unei persoane iubite - fie că vorbim de un copil, partenerul de viață sau un părinte - nu este niciodată ușoară și, uneori, suferința durează ani.

Sănătate mentală, pierderea. Suferința din pierderea unei persoane iubite vine adesea cu efecte negative asupra sănătății, cum ar fi stresul, depresia, insomnia, tensiunea arterială ridicată și problemele cardiace, informează site-ul Harvard Health Publishing.

Acesta citează un studiu, publicat în PLOS One, potrivit căruia durerea de lungă durată nu vine numai din moartea unui membru al familiei. Cercetătorii și-au bazat studiul pe răspunsurile la chestionare aplicate la aproximativ 9.600 de persoane care și-au pierdut prietenii apropiați și au suferit. Acest tip de suferință poate dura până la patru ani, mai arată studiul. Un alt aspect prezentat acolo este că femeile participante la cercetare au fost afectate în mod deosebit de pierderea unui prieten apropiat și acestea se confruntă cu mai multe probleme de sănătatea mentală, emoțională și socială decât bărbații.

Autorii studiului susțin că pierderea cuiva drag ar trebui văzută ca o experiență substanțială care justifică ajutorul - ca un grup de sprijin - pentru a minimiza efectele negative ale durerii.

Cei de la Harvard mai fac mențiunea că orice fel de durere constituie un risc pentru sănătate, fie că e vorba de pierderea cuiva drag, fie de o schimbare în viață ca pierderea unei slujbe sau mutarea într-un oraș nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel