Sănătatea mintală, influențată de ceea ce mâncăm. Ce se întâmplă în creier când mâncăm alimentele procesate

Sănătatea mintală - Foto: Freepik @alexkoral
Sănătatea mintală - Foto: Freepik @alexkoral

Un studiu recent publicat aduce în prim-plan legătura directă dintre consumul de alimente procesate sau ultra-procesate și riscul de depresie.

Această conexiune între sănătatea mintală și alegerile alimentare devine tot mai evidentă, subliniind influența semnificativă pe care dieta o exercită asupra bunăstării noastre psihice.

Rezultatele cercetării, realizate la prestigiosul Centru de Cercetare Biomedicală Dr. Josep Trueta și la Institutul de Cercetare Biomedicală din Girona, dezvăluie că evitarea consumului de alimente nesănătoase, precum junk food-ul sau produsele ultra-procesate, poate contribui semnificativ la prevenirea riscului de depresie.

O analiză profundă a obiceiurilor alimentare ale participanților a fost corelată cu modificări observate în structura rețelelor neuronale specifice ale creierului.

Mai multe despre legătura dintre alimentele ultra-procesate și sănătatea mintală și cum să dormi mai mult pentru a mânca mai bine, citește mai departe pe Părinți și Pitici.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel