Semințele de mere, toxice pentru organism. Ce substanță conțin

semintele de mere - FOTO: Freepick@Racool Studio
semintele de mere - FOTO: Freepick@Racool Studio

Semințele de mere conțin o substanță otrăvitoare. De aceea nu este recomandat să înghițim semințele.

Semințele de mere conțin mai mulți compuși toxici. Merele conțin o mulțime de compuși sănătoși, inclusiv antioxidanți, vitamine și fibre dietetice. Amigdalina face parte din apararea chimică a semintelor. Este inofensiv atunci când o sămânță este intactă, dar atunci când o sămânță este mestecată sau deteriorată în alt mod, amigdalina se degradează în cianură de hidrogen.

Acest lucru este foarte otrăvitor și chiar letal în doze mari. Semințele de mere, cu toate acestea, conțin un compus vegetal numit amigdalină, care poate avea un efect toxic, arată Medical News Today.

Ce conțin semințele de mere

Amigdalina există în cantități relativ mari în semințele de fructe din familia Rosaceae, care include mere, migdale, caise, piersici și cireșe. Oamenii au folosit cianura ca o otravă de-a lungul istoriei. Funcționează interferând cu rezervele de oxigen ale celulelor, iar dozele mari pot duce la deces în câteva minute.

Vezi și: Boala Parkinson, de la debut la ultimul stadiu. Primele semne: modificarea expresiilor faciale, tremur ușor

Intoxicații cu cianură

Consumul de compuși cianogeni ai plantelor poate provoca otrăvirea cu cianură la om. Acești compuși există în semințe de caise, migdale, manioc și semințe de mere.

Simptomele ușoare ale otrăvirii cu cianură pot include:

- anxietate

- dureri

- amețeală

- confuzie

Intoxicația acută poate duce la scăderea conștienței, hipertensiune arterială, paralizie și comă. În unele cazuri, este fatal. Cantitatea de semințe dăunătoare depinde de greutatea corporal a fiecăruia. Copiii mici au un risc mai mare.

Pentru ca elementele toxice din semințele de mere să fie letale, numărul de semințe ar depinde de greutatea corporală a unei persoane, de toleranța lor și de tipul de măr. Cantitatea de amigdalină dintr-un măr variază, în funcție de varietatea mărului și de mediul său de creștere.

Este important să rețineți că atunci când amigdalina nu este letală, cantități mai mici pot determina o persoană să se simtă rău.

Vezi și: Acid hialuronic cu moleculă MARE sau cu moleculă MICĂ. Mare atenție înainte să-ți mai cumperi o cremă cu acid hialuronic

Când devine consumul fatal

Consumul de câteva semințe de mere este sigur. Cu toate acestea, consumul sau consumul unor cantități mari de semințe măcinate sau zdrobite ar putea fi fatal.

Conform unei revizuiri din 2015, conținutul de amigdalină în 1 gram de semințe de mere variază de la 1-4 miligrame (mg), în funcție de varietatea de măr. Cu toate acestea, cantitatea de cianură derivată din semințe este mult mai mică.

O doză letală de cianură de hidrogen poate fi de aproximativ 50-300 mg. Semințele de mere au potențialul de a elibera 0,6 mg de cianură de hidrogen pe gram. Acest lucru înseamnă că o persoană ar trebui să mănânce 83-500 de semințe de mere pentru a dezvolta otrăvire acută cu cianură.

Cu alte cuvinte, consumul de căni de semințe de mere măcinate ar putea fi fatal sau cel puțin ar putea provoca boli. Cu toate acestea, consumul de semințe dintr-un măr nu ar reprezenta o problemă. Alți oameni de știință confirmă că conținutul de amigdalină din semințele de mere poate fi ridicat și că consumul semințelor poate fi un motiv de îngrijorare.

Înghițirea semințelor întregi de mere este puțin probabil să provoace simptome. Stratul de semințe îl protejează de enzimele digestive, iar semințele pot trece prin sistemul digestiv nedeteriorat. Cu toate acestea, este probabil o idee bună să eliminați semințele înainte de a da mere copiilor mici, mai notează Medical News Today.

Vezi și: Cosmeticele, riscuri pentru sănătatea pielii. Cât timp se pot folosi după desigilare

Toxinele din sucul de mere

Sucul de mere și piureurile conțin adesea mere întregi zdrobite, inclusiv miezul și semințele. Deoarece semințele de mere sunt zdrobite în timpul procesării, acestea ar putea elibera niște cianură, care rămâne în suc.Cu toate acestea, atunci când cercetătorii au investigat cât de multă amigdalină era în mărcile comerciale de sucuri de mere, au găsit cantități foarte mici, variind de la:

- 0,01-0,04 mg pe mililitru (ml) în sucul de mere presat

- 0,001-0,007 mg pe ml în sucul de mere cu durată lungă de viață

Autorii studiului au concluzionat că este puțin probabil ca o cantitate de amigdalină din sucul de mere disponibil în comerț să provoace daune. Totuși, ei recomandă evitarea consumului de semințe de mere si indepartarea lor înainte de stoarcerea merelor, din cauza conținutului de amigdalină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0