Semne că ai o circulație proastă. 8 REMEDII NATURALE pentru ea

Dana Lascu |
Data publicării:
Când circulație a proastă, mâinile și picioarele sunt reci și ai senzația de frig
Când circulație a proastă, mâinile și picioarele sunt reci și ai senzația de frig

Poate o să fi se pară incredibil, dar organismul uman are peste 95.000 de kilometri de vase de sânge. Circulația proastă a sângelui prin această uriașă rețea poate provoca tot felul de probleme, de la unghii fragile până la disfuncție erectilă. Iată care sunt semnele că ai o circulație proastă și ce remedii există pentru ea: 

CIRCULAȚIA PROASTĂ: De ce ai nevoie de un flux sanguin bun? Pentru că oricât de greu de crezut ar fi, această uriașă rețea de vase de sânge, care depășește 95.000 de kilometri (lungime, puse cap la cap), transportă sânge în fiecare colț al organismului. Dar când circulația este proastă, aceasta încetinește sau blochează fluxul sanguin în organe sau zone ale organismului. Asta înseamnă că celulele din acea zonă nu pot obține oxigenul și nutrienții de care au nevoie ca să trăiască și să funcționeze corect. 

Semne că circulația este proastă

În funcție de zona din organism afectată, semnele pot să difere. Spre exemplu, când membrele nu sunt alimentate cu suficient sânge, mâinile sau picioarele sunt reci și amorțesc deseori. Dacă ai pielea deschisă, picioarele ar putea avea chiar o nuanță albastră. Circulația deficitară vă poate usca pielea, vă poate transforma unghiile fragile și vă poate face să cadă părul, în special pe picioare. Unii bărbați pot avea probleme cu obținerea sau păstrarea erecției. Și dacă aveți diabet, zgârieturile și rănile tind să se vindece mai lent.

Dar ce poți face ca să-ți îmbunătățești circulația? 

1) Renunță la fumat

Nicotina dăunează pereților arterelor și îngroașă sângele atât de mult, încât acesta nu poate „curge” cum trebuie. 

2) Controlează tensiunea arterială

Dacă tensiunea arterială este prea mare, poate provoca arterioscleroză, o afecțiune care constă în întărirea și îngustare a arterelor, respectiv a vaselor de sânge, care poate sufoca efectiv fluxul sanguin. 

3) Trebuie să te hidratezi

Sângele este aproximativ jumătate de apă. Deci, trebuie să rămâneți hidratat pentru a-l menține în mișcare. În medie, un adult are nevoie de 8 pahare de apă pe zi, dar va trebui să beți mai mult dacă faceți mișcare sau dacă este cald afară.

4) Ridică-te la birou

Să stai ore în șir așezat pe scaun distruge circulația și spatele, slăbește mușchii picioarelor și încetinește fluxul de sânge din picioare, ceea ce ar putea provoca formarea de cheaguri de sânge. 

5) Exercițiile fizice care relaxează și întind

Yoga este un exercițiu cu impact redus care vă poate ajuta fluxul sanguin. Când vă mișcați, acesta aduce oxigen în celulele voastre. Când vă răsuciți, acesta vă trimite sânge în organe. Și pozițiile cu capul în jos deplasează sângele din jumătatea inferioară a corpului până în inimă și creier.

6) Ciorapi de compresie

Ciorapii de compresie strâng picioarele, astfel încât sângele să nu stagneze în ele, ci să revină la inimă. Adresați-vă ortopedului dumneavoastră pentru a afla ce tip de ciorapi de compresie vi se potrivesc!

7) Mănâncă mai multe plante și mai puțină carne

Dieta echilibrată, cu multe fructe și legume, face minuni. Stai departe de grăsimile saturate care pot fi găsite în carnea roșie, puiul, brânza și alte surse animale. Evită consumul de prea multă sare. Acest lucru te va ajuta să vă mențineți greutatea într-un interval sănătos, să vă controlați colesterolul și tensiunea arterială - și arterele să fie curate.

8) Masajul special și baia

Sângele poate fi făcut să curgă mai bine și prin masaj făcut acasă. Cumpărați o perie de corp cu peri rigizi și masați-vă pielea uscată. Începeți de la picioare și brațe, și urcați pe corp. Faceți cercuri pe burtă și pe spate. Periajul uscat vă scapă și de pielea moartă. Puteți face asta în fiecare zi înainte de baie. Și baia este bună pentru circulație. Apa caldă face ca arterele și venele să se deschidă puțin mai larg, lăsând să treacă mai mult sânge. Și un ceai fierbinte are un astfel de efect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel