Somn sănătos: Care este temperatura optimă de dormit


Deși ai putea crede că somnul la căldură ar fi benefic, oamenii de știință arată contrariul. 

Somnul este vital pentru o funcționare umană sănătoasă. Cu toate acestea, aproximativ o treime dintre adulți raportează dificultăți de somn, ceea ce face somnul insuficient o problemă presantă de sănătate publică.  Prea puțin somn crește riscul de boli cronice și dăunează funcționării psihologice și cognitive. Atât temperatura corpului, cât și temperatura ambientală, influențează semnificativ modelele de somn.

 Temperaturile nocturne mai ridicate au dus la un somn de calitate mai slabă într-un studiu (link direct) din mai 2017, publicat în Science Advances.
Aceasta se poate datora faptului că temperaturile mai calde pot interfera cu ritmul circadian, împiedicând organismul să-și reducă propriul termostat, ceea ce poate provoca perturbări ale somnului.

Un mediu răcoros imită ritmul de bază al temperaturii corpului, care este ritmul natural pe care îl urmărește somnul.

 


Temperatura optimă? 

 

Undeva între 15,5 și 19,4  grade Celsius, potrivit Fundației Naționale de Somn.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel