Somniferele cresc nevoia de antihipertensive

Dana Lascu |
Data publicării:
Pastilă. Foto. Pexels
Pastilă. Foto. Pexels

Persoanele în vârstă care folosesc somniferele ca să doarmă mai bine vor avea nevoie, în timp, să crească numărul de medicamente antihipertensive pe care le iau, arată un nou studiu.

Într-un studiu publicat pe 25 martie 2019 în jurnalul Geriatrics & Gerontology International, care a inclus 752 de adulți cu vărsta egală sau mai mare de 60 de ani, cu hipertensiune arterială, urmăriți de-a lungul a două perioade, din 2008-2010 până în 2012-2013, utilizarea regulată a pastilelor de somn (somniferele) a fost legată de utilizarea unui număr tot mai mare de medicamente pentru tensiunea arterială (antihipertensive), în timp.

Asocierea a fost observată indiferent de durata și calitatea somnului, indicele de masă corporală, dieta, activitatea fizică și controlul hipertensiunii.

Somniferele, legate de nevoia mai mare de antihipertensive

În rândul celor 752 de participanți (vârsta medie de 69,9 ani, 49,2% dintre ei fiind bărbați), durata medie a somnului a fost de 6,9 ore / zi, 37% au avut o calitate slabă a somnului, 16,5% au consumat de obicei somnifere și numărul mediu de medicamente antihipertensive a fost de 1,8. În timpul perioadei de urmărire, 156 (20,7%) pacienți au crescut numărul de medicamente antihipertensive.

Deși sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege legătura pe care somniferele o au cu medicamentele antihipertensive, concluziile autorilor studiului sugerează că utilizarea pilulei de dormit poate fi un indicator al unei necesități viitoare pentru tratamentul hipertensiunii arteriale și nevoia de a investiga tulburările de somn care stau la baza acesteia sau stilurile de viață nesănătoase care pot contribui la apariția tensiunii arteriale ridicate.

„Studii anterioare privind asocierile caracteristicilor de somn cu tensiunea arterială și hipertensiunea arterială s-au concentrat asupra adulților de vârstă mijlocie; cu toate acestea, aceste asociații au fost absente sau inconsecvente în rândul adulților mai în vârstă", a explicat autorul principal Dr. José Banegas, de la Universitatea Autonomă din Madrid (Universidad Autónoma de Madrid), Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel