Somnul, cât de mult ne schimbă starea de spirit

Florina Pop |
Data publicării:
Bucurie
Bucurie

Somnul este vital pentru o sănătate emoțională echilibrată.

Cercetările de la Universitatea din Michigan, SUA, arată că, deși dormim, un set specific de neuroni din cortexul vizual primar continuă să fie activ și se află în strânsă relație cu memoria și frica. ”O parte din ceea ce am vrut să înțelegem a fost dacă există o comunicare între părți ale creierului care mediază memoria fricii și neuronii specifici care mediază memoria senzorială de care este legată frica. (...) Pentru cea mai lungă perioadă de timp, nu a existat într-adevăr nici o modalitate de a testa acest lucru experimental”, afirmă Sara Aton, autorul principal al studiului și profesor la UM Departamentul de biologie moleculară, celulară și de dezvoltare.

Cercetătorii au testat dacă pot instiga memoria stimulului imaginii activând selectiv neuronii fără a le arăta imaginea. ”Pentru mine, acesta este un fel de indiciu care spune că, dacă legați frica de un eveniment foarte specific în timpul somnului, întreruperea somnului poate afecta acest proces. În absența somnului, creierul pare să gestioneze procesarea faptului că vă este frică”, adaugă cercetătoarea Sara Aton, potrivit unui comunicat al universității citate.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel