Somnul în timpul zilei nu e deloc sănătos. Motivele

Florina Pop |
Data publicării:
Somnul
Somnul

Un pui de somn mai lung de o oră ar fi riscant pentru sănătate, susține un nou studiu.

”Somnul în timpul zilei este comun în întreaga lume și este considerat un obicei sănătos”, spune dr Zhe Pan de la Universitatea Medicală Guangzhou din China, autorul unui studiu care a demonstrat opusul percepției generale despre somnul de după-amiază. În analiza acestuia, în care au fost prinși 313.651 de participanți din mai mult de 20 de studii, se arată că un somn mai îndelungat de 60 de minute a fost asociat cu un risc cu 30% mai mare de deces cauzat și cu o probabilitate mai mare de 34% de boală cardiovasculară comparativ cu cei care nu dorm după-amiaza. În general, siesta de după-amiază de orice durată a fost asociat cu un risc crescut de deces de 19%.

”Dacă doriți să faceți o siesta, studiul nostru indică că este cel mai sigur să îl păstrați sub o oră”, adaugă cercetătorii, potrivit unui comunicat al Societății Europene de Cardiologie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel