Statul mult pe scaun, risc mare de deces. Banalul exercițiu care ajută

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Cei ce petrec mult timp pe scaun la muncă sunt sfătuiți de medici să facă mișcare
Cei ce petrec mult timp pe scaun la muncă sunt sfătuiți de medici să facă mișcare

Un studiu a demonstrat că există o legătură între timpul petrecut stând pe scaun și riscul mare de deces precoce. Un terapeut detaliază un exercițiu banal care poate fi făcut aproape oriunde.

„Genuflexiunea este un exercițiu extraordinar deoarece acționează atât de multe oase și articulații de-o dată, cum ar fi șoldurile, genunchii, picioarele și gleznele, precum și mușchii", spune Andy Sobuta, un terapeut de la Centrul de Reabilitare Spaulding, afiliat la Harvard, se arată pe health.harvard.edu.

Potrivit sursei citate, genuflexiunea este unul dintre cele mai bune exerciții care contracarează efectele statului pe scaun și ajută la mobilitate. În plus, imită multe acțiuni zilnice. Genuflexiunile sunt ușor de executat dacă sunt făcute corect.

„Vreți să mențineți un ritm obișnuit în sus și în jos, care să se potrivească cu respirația dumneavoastră, unde vă inhalați în timp ce mergeți în jos și expirați pe drum", spune Sobuta. Acesta recomandă întreruperea exercițiilor dacă dor și efectuarea de ajustări.

Genuflexiuni se pot face cu spatele la perete, unde poate fi strânsă o minge de exerciții între spate și perete. Sobuta sfătuiește să se facă trei astfel de seturi, cu pauză între ele: „Adăugați-le la antrenamentele obișnuite sau pur și simplu le efectuați oricând în timpul zilei ca o pauză de ședere". 

Aceste exercițiu vă scapă de sendetarism, care a făcut subiectul unui studiu. Rezultatul cercetării, publicate pe 3 octombrie 2017, în Annals of Internal Medicine, și a implicat circa 8.000 de adulți în vârstă de 45 ani si peste, a constat în descoperirea unei relații directe între timpul petrecut stând și un risc mai mare de deces precoce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel