Studiu despre stres. Rezultatul la care nimeni nu s-ar fi așteptat

Rodica Mitu / 07 aug 2018 / 17:41
Creierul și intestinul sunt interconectate
Creierul și intestinul sunt interconectate

Oamenii procesează mai bine veştile proaste când sunt în stare de stres, potrivit unui studiu.

Așadar, conform unui studiu publicat recent de revista de specialitate Journal of Neuroscience și citat de EFE, oamenii procesează mai bine veştile proaste când sunt in stare de stres, deoarece stresul înlătura tendinţa ”omenească” de a fi ”prea optimişti”.

Cercetători de la Universitatea din Princeton New Jersey, SUA, au implicat un grup de persoane într-un experiment de laborator simulând mai multe evenimente neplăcute, precum obligaţia de a susţine un discurs pe nepregătite în public. După ce nivelul de nervozitate a crescut considerabil, s-a cerut participanţilor să-şi închipuie că au fost antrenaţi într-un accident de maşină sau au fost victimele unei fraude cu cardul, printre alte situaţii.

Alți participanţi, care nu au fost supuşi stresului, au fost nevoiţi să facă faţă aceloraşi provocări.

Rezultatele, comparate

Profesorul de la Universitatea din Princeton, Neil Garrett, şi colegii săi au comparat apoi rezultatele şi s-a văzut că participanţii care nu fuseseră supuşi stresului au fost mult mai afectaţi la primirea veştilor proaste. În schimb cei care au fost supuşi la mai multe situaţii stresante au procesat mai bine veştile rele, demonstrând o diminuare a tendinţei ”prea optimiste”, potrivit autorilor, şi o mai bună pliere la realitate. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy