Sucul de cireșe amare, efecte antiinflamatorii și anti-insomnii. Care sunt contraindicațiile acestuia

Cireșele amare au o multitudine de beneficii pentru sănătate. Sucul are efecte antiinflamatorii, dar și câteva contraindicații.
Cireșele amare, cu aportul lor nutritiv, au o multitudine de efecte benefice pentru sănătate, fiind recomandate atât pentru combaterea unor boli, cât și în recuperarea musculară după antrenament a sportivilor și nu numai.
Deși nutriționiștii recomandă consumul de sucuri de fructe cu moderație, sucul de cireșe amare este pus la loc de cinste datorită efectului antiinflamator pe care îl are.
Este cunoscut faptul că inflamația cronică este legată de bolile de inimă, diabet, cancer și artrită, precum și de boala Crohn sau colita ulcerativă.
Ce conține o ceașcă de suc de cireșe amare
Principale substanțe nutritive dintr-o ceașcă de suc de cireșe amare:
- Calorii: 159
- Proteine: 0,8 grame
- Grăsimi: 1,5 grame
- Carbohidrați: 36,9 grame
- Fibre: 0 grame
- Zahăr: 32,8 grame
Sucul de cireșe amare este o sursă bună de:
- Magneziu
- Calciu
- Fosfor
- Fier
- Zinc
Sucul de cireșe amare este o excelentă sursă de potasiu. Studiile au arătat că potasiul poate să regleze tensiunea arterială, reducând astfel riscul de accident vascular cerebral.
Beneficiile sucului de cireșe amare
Sucul de cireșe amare este o sursă bogată de vitamine și minerale. Cu toate acestea, există și o serie de complicații pentru persoanele cu anumite afecțiuni medicale.
Cercetările au descoperit o serie de beneficii potențiale pentru sănătate ale consumului de suc de cireșe amare:
Efecte antiinflamatorii. Sucul de cireșe amare conține antociani, care sunt compuși antiinflamatori care pot ajuta la combaterea unor boli cronice.
Într-un studiu randomizat, controlat cu placebo, sucul de cireșe amare a redus semnificativ biomarkerii de inflamație care sunt comuni în bolile cronice.
Aceste proprietăți antiinflamatorii pot oferi o ușurare necesară pentru persoanele cu artrită. Studiile arată că cireșele amare pot ajuta la reducerea durerii și a rigidității asociate cu artrita și alte tulburări de durere articulară.
Recuperarea și performanța exercițiilor fizice. Mai multe studii au arătat că sucul de cireșe amare ajută în mod semnificativ la recuperarea după efort și la durerile musculare după efort.
Pe lângă faptul că ajută la recuperare, sucul de cireșe amare poate îmbunătăți, de asemenea, performanța sportivă.
Cercetările arată că acesta poate îmbunătăți performanța exercițiilor de anduranță datorită indicelui glicemic scăzut (determină o creștere mică și lentă a nivelului de zahăr din sânge), capacității antiinflamatorii și antioxidante (combaterea bolilor), precum și a efectelor de îmbunătățire a fluxului sanguin.
Îmbunătățește calitatea somnului - Dacă vă confruntați cu insomnia, sucul de cireșe amare vă poate ajuta să vă odihniți mai bine. Acest lucru este posibil deoarece sucul de cireșe amare crește biodisponibilitatea triptofanului, dar și producția de melatonină din corpul dumneavoastră.
Proprietăți antioxidante - Sucul de cireșe amare poate ajuta la îmbunătățirea stresului oxidativ asupra organismului din cauza îmbătrânirii. Studiile efectuate la adulții în vârstă arată că sucul de cireșe amare îmbunătățește apărarea antioxidantă și reduce daunele oxidative, notează WebMD.
Care este doza recomandată de suc de cireșe amare și cum se consumă
Pentru a beneficia la maximum de efectele sucului de cireșe amare este recomandat ca acesta să fie consumat la o oră după încheierea efortului fizic, ca parte din recuperarea fizică, iar cantitatea este de 250 ml de suc, de cel mult două ori pe zi.
Sucul poate fi obținut din fructele proaspete sau chiar și din cele congelate, acestea păstrându-și cantitatea de nutrienți.
Riscurile consumului de suc de cireșe amare
Deoarece sucul de cireșe amare are ingrediente puternice, este nevoie de o atenție sporită înainte de a-l consuma. Care sunt riscurile potențiale în cazul în care doriți să consumați suc de cireșe amare
Conținutul de zahăr. Sucul de cireșe amare are un conținut de 32 g la suta de ml, însă în cazul sucurilor din comerț cantitata de zahăr poate să fie mai mare, motiv pentru care, în dacă sunteți diabetic trebuie să țineți cont de acest aspect.
Interacțiunea cu medicamentele. Sucul de cireșe amare poate interacționa cu alte medicamente, cum ar fi cele pentru reglarea tensiunii arteriale ori pentru scăderea colesterolului.
Vezi și: Cireșele și beneficiile surprinzătoare pentru sportivi. Hâncu: Ajută la recuperare
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
-
Metformin, medicamentul pentru diabet de tip 2, acționează și în creier26.08.2025, 17:34
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor trebui să se adapteze
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Un instrument low-cost ar putea revoluționa tratamentul diabetului de tip 2
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Studiu ARIC: Relația dintre vârsta la debutul diabetului și riscul de demență
Diabetul reprezintă un factor de risc major pentru demență. Totul depinde de vârsta la care a fost diagnosticat diabetul.
Studiu: Dieta low-carb, impact asupra funcției hepatice în diabetul de tip 2
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Hiperglicemia nocturnă: riscuri și soluții pentru persoanele cu diabet. Cum să previi glicemia ridicată în timpul nopții
Gestionarea nivelului glicemiei pe timpul nopții este crucială pentru un somn odihnitor și o mai bună gestionare a diabetului.
Diabetul de tip 2, impact asupra micronutrienților. Deficiențele nutriționale influențează valorile glicemiei
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Diabetul de tip 2: Semne de avertizare ale glicemiei instabile la persoanele de peste 50 de ani
Acestea sunt cele mai importante semne ale glicemiei mărite, dacă ai peste 50 de ani.
Uleiul de floarea soarelui, riscuri pentru sănătate. Dr. Ancuța Leonte: Nu-l recomand sub nicio formă. Crește riscul de inflamație
HPH-15, tratamentul inovator pentru diabet. Efecte mai bune decât tratamentul clasic
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment
Dieta Yo-Yo, efect negativ asupra rinichilor. Fluctuațiile de greutate, impact în cazul pacienților cu diabet de tip 1
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Alimentația pe bază de plante, sigură și completă. Este benefică pentru sănătatea cardiometabolică
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Diabetul legat de malnutriție, recunoscut oficial drept diabet de tip 5
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
Potrivit unui studiu, până în 2050 jumătate dintre adulți vor fi supraponderali sau obezi: Un eșec social monumental
Noi celule de grăsime explică de ce ne îngrășăm la vârsta mijlocie
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.