Sucul de fructe, vinovat pentru kilogramele în plus. Îngrașă la fel ca berea!

Sucul de fructe îngrașă la fel de mult ca berea! Deși este greu de crezut, la baza acestei afirmații se află următoarea explicație: într-un pahar cu fresh avem zeama din 3-4 fructe, adică exclusiv apă și multă fructoză, care ajunge direct în ficat și e transformată în alcool. 

“Asist îngrozită și neputincioasă la amploarea pe care a luat-o consumul de sucuri, indiferent că e vorba de suc fresh, suc natural (în cutie de carton) sau băuturi răcoritoare. Oamenii au impresia că sucul natural este un concentrat de vitamine, ca urmare cu cat mai mult, cu atât mai bine.

În realitate metabolismul procesează diferit fructele mâncate ca atare și sucul de fructe. Fructele sunt cel mai natural și sănătos desert, cu condiția să le mestecăm, nu să le bem cu paiul! Într-un pahar cu fresh avem zeama din 3-4 fructe, adică exclusiv apă și multă fructoză, care ajunge direct în ficat și e transformată în alcool.

Fie că fermentează în butoi sau în ficatul nostru, din sucul de fructe rezultă alcool și ulterior grăsime de depozit. Fructoza nu poate fi transformată în energie precum glucoza, ea este materia primă din care se face grăsimea pe burtă. Dacă nu știați cine e vinovatul pentru kilogramele în plus, eliminați sucul de orice fel din dieta voastră și viața va deveni mai “ușoară. Pentru că un pahar de suc are același număr de calorii și același efect asupra grăsimii abdominale ca și un pahar de bere. Când vă e sete beți apă, când vreți un desert, mâncați un fruct. Cat despre suc, puneți-l în aceeași categorie cu alcoolul. Măcar așa n-o să vă mai mirați că îngrașă.”, ne atenționează medicul nutriționist Mihaela Bilic.  

Citește și Putem alunga toate bolile cu urzici, planta cu proprietăți miraculoase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel