Ten sănătos: cinci alimente pe care să le consumi pentru a avea o față luminoasă

Aspectul tenului are o strânsă legătură cu alimentația. Alimentele cu potențial dăunător pentru piele pot fi înlocuite sau gătite în alt mod, pentru a avea un ten...
Pe lângă expunerea la soare, principalul vinovat pentru afectarea pielii și îmbătrânirea prematură este ceea ce se numește compuși de glicare avansată finală. Aceștia se formează atunci când grăsimea sau proteina se combină cu zahărul din fluxul nostru de sânge, conform healthline.com.
Vestea bună e că acest lucru înseamnă că dieta noastră poate fi, de asemenea, un instrument puternic în combaterea procesului de îmbătrânire și poate ajuta corpului nostru să ne protejeze pielea.
„Deci nu spunem să nu mâncăm niciodată cartofi prăjiți (nu am îndrăzni), ci este vorba despre găsirea unei diete echilibrate, cu alimente integrale și hrănitoare.
Cum să prepari alimentele pentru un ten sănătos
Cinci alimente au o responsabilitate majoră în formarea compușilor de glicare avansată finală (AGE), motiv pentru care specialiștii fac unele recomandări.
1. Cartofi dulci copți vs prăjiți
Cartofii dulci prăjiți pot fi gustoși, dar nu sunt tocmai cea mai bună alegere când vine vorba de pielea sănătoasă - atât alimentele prăjite cât și sarea pot fi dăunătoare pentru organism pe termen lung.
Alimentele prăjite în ulei la temperaturi ridicate eliberează radicali liberi, care pot accelera procesul de îmbătrânire și pot provoca leziuni celulare la nivelul pielii.
Puteți înlocui gătirea cartofilor dulci la cuptor. Cartofii dulci sunt bogați în cupru anti-îmbătrânire, care ajută la producerea de colagen. Și sunt delocioși, dar nu exagerați cu sarea.
2. Carnea procesată vs. carnea de pasăre la grătar/cuptor
Carnea procesată – cârnați, slănina - conțin adesea cantități foarte mari de sodiu, sulfiți și grăsimi saturate. Toate acestea s-au dovedit că deshidratează pielea și provoacă inflamații.
Gătiți, în schimb, carena e pui la grătar, sau carne de curcan la cuptor. Aminoacizii sunt importanți pentru producerea de colagen. De asemenea, sunt o sursă delicioasă de proteine slabe, care vă vor ține sătui toată ziua.
3. Ulei de măsline sau avocado vs. margarină
Margarina este un aliment procesat foarte răspândit care arată și are gust de unt, dar este obținută din uleiuri vegetale și comercializată ca o alternativă sănătoasă pentru inimă.
Cu toate acestea, este adesea bogat în grăsimi trans. Un studiu realizat pe șobolani a constatat că un aport crescut de acizi grași trans din tipurile de uleiuri vegetale utilizate în margarină poate face pielea mai vulnerabilă la radiațiile UV, ceea ce poate dăuna colagenului și elasticității.
Pentru a avea a pielea sănătoasă, încercați să folosiți avocado sau ulei de măsline în loc de margarină. Puteți să le întindeți pe un sandwich sau să le folosiți pentru a prăji sau cu cartofi copți.
4. Fructe cu miere și iaurt vs. zaharuri, produse dulci
Consumul de prea mult zahăr, în special zaharuri adăugate, poate duce la o serie de probleme de sănătate. Dar alimentele dulci pot, de asemenea, să accelereze într-adevăr procesul de îmbătrânire a pielii prin deteriorarea colagenului.
Când doriți acel desert după cină, încercați să vă satisfaceți pofta de dulce cu fructe proaspete și iaurt (de preferință grecesc, care are un conținut mai mare de proteine) pline de miere.
Puncte bonus dacă adăugați afine, care conțin antioxidanți. Sunt o bună modalitate de a preveni pierderea colagenului.
5. Pâine de grâu încolțit vs. carbohidrați rafinați
Cercetătorii au găsit o potențială legătură între creșterile de zahăr din sânge - pe care le pot provoca carbohidrații rafinați - și niveluri mai mari de AGE în organism.
În schimb, consumați pâinea de grâu încolțit, bogată în antioxidanți care nu conțin zaharuri adăugate. Este bună la gust și completează micul dejun sau la prânz.
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
Trucul simplu care te scoate din stres, anxietate și atac de panică: respiră... din burtă. Fă asta de 3 ori!
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
De ce să nu mai speli niciodată tocătorul de lemn cu detergent de vase. Gafa colosală pe care ai făcut-o până acum
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.